Ma láttam gyermekkorom egyik kedvenc fáját, az eperfát.... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Igen,,meg potyog is hamar.
Gyerekkoromban volt az udvaron egy hatalmas fa, nagy, szép termése volt,édes,,mi meg mindig lilák.
Nőtt egy a ház előtt a beton lefolyó résében,,kimentettük,,azóta szép nagy fa lett.
Fehér,,de azért a fekete finomabb:))Szeretik a madarak,,meg én is.Nálunk is szederfa a neve.
Idén ezen sincs sok,,nincs cefreszag:DDD
Nálunk is "szeder" volt.
Igaz, a rendes szeder nem ilyen, sőt nem is fa, de akkor még tüskétlen szeder nem volt.
Gyerekkoromban az országút szélét szegélyezték az eperfák. Mostanra kivágták az összeset, még hírmondónak se maradt.
A mi utcánk végén is volt két hatalmas fa, az egyik fekete, a másik fehér gyümölcsöt termett. Az összes utcabeli gyerek ezekről a fákról lakmározott. Mifelénk csak szederfának hívták, de tudom, nem ez a hivatalos neve.
Nagymamáméknál volt egy hatalmas.
A disznók ették ezerrel.
"Feketén bólingat az eperfa lombja"(A.J.)
Pont olyan volt.
Én nem szeretem az eperfát.
Ahol dolgozok van 2 hatalmas ilyen fa. Mostanság érik. Állandóan a lehullott gyümölcsben taposunk, ráadásul nagyon büdös is.
Egy fa , amit pisilni kell ha kell," annak az 1 fának az jó,,,(nade nem túlzásba,,,)
Komolyan mondom,,,
Ez igaz,,,,🙂
Jaj de szerettem! A fekete úgy befogta a kezem, hogy öröm volt nézni! 🤣
A fehéret ettem jobban! 😝
Imádtam felmászni a fára. 😀
Azt nem is nagyon kell ültetni. Mindenütt kinő, felüti a fejét, mert a madarak terjesztik a magját.
Elég csak meghagyni egy-egy magoncot, és máris van eperfa, nagyon gyorsan nő. Nekem is egy ilyen véletlenkém van, és már szépen terem.
A hinta egy nagy eperfa ágára volt kötve. Az én udvaromban is lesz eperfa.
Meg fűzfa, körte, ami a szalmában érik olyan puhára, hogy a leve a kézen folyik.
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás gyermekkorban! Mitől lehet?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Keserű gyermekkor = boldogtalan élet
- Elrabolták a gyermekkorom
- Mennyire hat ki gyermekkorunk későbbi életünkre?
- Mi akartál lenni gyermekkorodban?