Lisztérzékenység miatt reflux betegség (beszélgetés)
Kedves mindenki!
Az allergia vizsgálat gabona allergiát mutat ki ha van, ez lehet kukorica,búza,rozs, árpa stb..
Ebből jó esetben egyre allergiás valaki.
A glutén orvosi nevén coeliákia genetikai (autoimmun betegség)
Allergia vizsgálattal nem mutatható ki!!!
HLA vér vizsgálattal nézik.
A levett vért BP-en gén laborban vizsgálják.
A kettőt nem szabad összetéveszteni!!
A gabona allergiánál azt az egy-két féle gabonát kell kerülni, míg a glutén=coeliákiásnak minden gabonát szinte kerülnie kell, még nyomokban sem tartalmazhat!!
Ehet: kukorica, rizs, hajdina lisztet Gluténmentes jelölésüt!
Nálam egyszer ételintolerancia vizsgálaton kimutatták a glutén érzékenységet, utána megtükrözték a gyomrom, és ott derült ki a reflux, meg a savas dolog. Vettek a vékonybélből is boholyvizsgálatra mintát és az rendben volt, azt mondta a doki hogy ehetek glutént is.
De azért valami mégsem jó...gyógyszereket már szedtem a protonpumpa gátlókat, de ezekkel csak egy darabig jó, és életem végéig meg nem szeretném szedni.
Most péntek óta nem eszek glutén tartalmú kajákat, és mintha nem égne úgy a gyomrom és a torkom, nem köhécselek állandóan.
Én most fogom kipróbálni, amúgy is többféle bajom van, de most a refluxom jött elő nagyon.
A glutén sok problémát okozhat, sokan nem tudják, még az orvosok is csak legyintenek rá.
Valóban nagyon drága a gluténmentes kaja, kb 3-szor annyi mint a többi, dehát a gyógyszerek sem olcsók.
Most olvastam róla, hogy a reflux betegséget sok esetben a glutén tartalmú élelmiszerek is kiválthatják.
Lehet, hogy sokan nem is tudnak róla, hogy esetleg ettől van a bajuk.
Próbálta már valaki glutén mentes diétával kezelni a refluxát?
További ajánlott fórumok:
- Reflux betegség esetén iható-e kávé?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Reflux betegség - receptek, ötletek
- Reflux betegségre mit adtok egy 9 éves gyereknek?
- Babáknál hogyan/milyen módszerrel vizsgálják a reflux betegséget?
- Gyomorfekély vagy reflux betegség okozhat étvágytalanságot és fogyást?