Reflux betegség - receptek, ötletek (beszélgetés)
én mikor orvosnál voltam akkor a következőket tanácsolta:
- paradicsom, kakaó, csoki, kávé, cigi, alkohol, szénsavas üdítők, savas gyümölcsök/gyümölcslevek kerülése.
- étkezés után legalább egy óra múlva feküdjünk le
- magas párna használat
- többszöri kis étkezés
Kaptam tőle egy gyógyszeri is a Noacid-ot és ha betartom a szabályokat és a ha használom a gyógyszert akkor semmi tünetem nincs.
Tiszafüredi lugos is jó már akinek beválik
ph 9,8
Zsuzsa48, Gabriellaxp, m
i ez a "csodaital", vagy "zöld lötty"? Nekem is nagy gondot jelent a gyomorsavam, és nem ekerok folyton tablettákat rágni.
hello
A zöldlöttyre gondolsz. Én az iszom és nagyon jó, de nagyon drága is sajnos.
Sziasztok!
Én régebben is savas voltam, de a kemoterápia még jobban betett. Szerencsére hozzájutottam egy ismerősöm által, egy gyógynövényekből álló italhoz. Én azóta ezt csodaitalnak nevezem, mert sikerült rendbejönnöm, éjjel nem jön fel a sav, és mindent ehetek. Sokáig szedtem a Nexiumot is, mert már olyan állapotba voltam, de a gyógyszerekből elegem lett. Nevet nem írok, mert levédett.
Üdvözlök mindenkit
Szia!
Nekem is az van, saját magának kell kitapasztalni mit mivel mikor.
Nem biztos hogy a savanyúságot teljesen ki kell iktatni. Én kovi ubit és sima eseteset is tudok enni. De panírozott cuccokat pl nem:(
Nekem a sokszor keveset és szétválasztós diéta jött be. Tehát nem eszem húst szénhidráttal (krumpli,rizs,tészta). Eszem ezeket, de zöldséggel pl spenótos rizs vagy tészta. És eszem a húst is, de csak salátákkal vagy párolt zöldségekkel.
Amúgy van , hogy tök mindegy hogy étkezem, mennyire van épp nyugis időszakom, akkor is jönnek a tünetek. Ezt doki is mondta..kiszámíthatatlan!
Remélem segítettem!
Anyósomnak reflux betegsége van
valaki tud ilyen szakácskönyvet vagy recepteket ajánlani?
PL SAVANYÚSÁG HELYET MIT LEHET ENNI
További ajánlott fórumok:
- Reflux betegség esetén iható-e kávé?
- Reflux betegségre mit adtok egy 9 éves gyereknek?
- Lisztérzékenység miatt reflux betegség
- Babáknál hogyan/milyen módszerrel vizsgálják a reflux betegséget?
- Gyomorfekély vagy reflux betegség okozhat étvágytalanságot és fogyást?
- GOR, Reflux betegségek esetén jár a megemelkedett családi pótlék?