Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lisztérzékenység 2014 fórum

Lisztérzékenység 2014 (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7
2014. aug. 30. 09:32
Sziasztok! Kérdésem a következő lenne. Lisztérzékeny, ha véletlenül glutént fogyaszt, akkor mennyi időn keresztül vannak tünetei? Engem gyanúval vizsgálnak, biopszia és vervetel már megvolt, októberben lesz eredmény. Viszont miután sült zöldséget ettem egy étteremben pár órával később meg fájdult a hasam, felpuffadtam, de a hasmenés (nálam nem olyan erős egyébként), olyan 24-30 órával később lett csak és a hasam még két mapig fájt . Valószínűleg a fűszerkeverek okozta a tünetet, de ilyen hosszú ideig ez normális? Nálatok ez hogy van, volt?
201. brida
2014. ápr. 23. 19:46
Hát én nem tudom. Ez van ráírva: " A mai búzának, csak igen távoli rokona. Az alakorban lévő glutén nem tartalmaz alfa-gliadint, szemben a mai modern búzákkal. Ezért a legtöbbb gluténérzékeny ember számára biztonságos, nem okoz allergiás reakciókat. Használatával meg is előzhető a gluténérzékenység kialakulása. "
200. globus (válaszként erre: 191. - Idna40)
2014. ápr. 23. 18:19
Ha szeret ropogtatni - amíg betanulod a kenyérsütést-, adhatsz neki puffasztott kukoricát, vagy rizst. Tudod, az a hungarocell szelet :)
199. globus (válaszként erre: 197. - Brida)
2014. ápr. 23. 18:16
Tudtommal aki LÉ, az nem fogyaszthatja.
198. 3f3949edc4 (válaszként erre: 197. - Brida)
2014. ápr. 23. 18:10
Nekem gyanús - talán a nevének a hangzása miatt -, de nincs tapasztalatom ezzel az... "ősbúzával". Glutén érzékenyként azt tudom ajánlani, hogy érdemes nagyon óvatosan bánni az "xy" búza eredetű lisztekkel.
197. brida
2014. ápr. 23. 14:50

Sziasztok! Négy éve derült ki, hogy glutén érzékeny vagyok. Eddig a Barbara liszteket használtam, nekem ez vált be a legjobban. Viszont lenne egy kérdésem,sajnos nem tudtam visszaolvasni minden hozzászólást, előre is elnézést, ha már volt róla szó. Használ valaki Bio alakor ősbúzából készült lisztet? Ha igen, akkor tényleg bevált? A neten nagyon jókat írnak róla, én most sütöm belőle az első kenyeret, csak érdekelne, hogy mire számíthatok.

Előre is köszönöm, ha válaszoltok.

196. Idna40
2014. márc. 26. 08:32

Azt olvastam, hogy 2011. végétől új ajánlás lépett életbe a lisztérzékenység gyermekkori diagnosztizálására.

A lisztérzékenység megállapítására 3 alapvető módszer ajánlatos:

1. Coeliakia specifikus antitestek kimutatása-labor vizsgálat vérből

2. Biopszia - bélből vett minta szövettani vizsgálata

3. HLA-DQ meghatározás-genetikai vizsgálat.


Újdonság, hogy lehetőség van Biopszia elhagyására kisgyermekeknél akkor, ha lisztérzékenységre jellemző tünetek mellett az 1. és 3. pontban a coeliakia-t megerősítő eredményt kap az orvos.


Hallott erről valaki? Milyen ez a genetikai vizsgálat? Gondolom kérni kell, nem ajánlja fel az orvos magától. (Bár nem lehet tudni, mi privát megyünk, mivel a gasztroenterológiára 4 hónap múlva lenne időpontunk )


Ha valak halott erről a lehetőségről légyszi írjon, ma megyünk dokihoz.

Köszönöm

2014. márc. 25. 16:18
Valahol olvastam,hogy Szlovákiában aki bizonyítottan beteg receptet kap x mennyiségű liszthez ha azon felül fogyaszt azt teljes áron veszi meg. Itt sem ártana hasonló megoldás,már iparágak épülnek a különböző betegségekre.
2014. márc. 25. 13:51

Most a hugomat vizsgálják a következő tünetekkel, néztek vérből Lé-t mert én az vagyok, de negatív lett:

kaja után wc-re rohanás, éhség, ételdarabos széklet,sokat eszik és iszik. alkarja viszket van egy csomó allergiája és szipog foylton!

Valakinek haonló tünete?

193. Idna40 (válaszként erre: 192. - Kiscukorka)
2014. márc. 25. 07:16

Sajnos az árakat már megtapasztaltam, de ez ellen nem lehet mit tenni.

Ha kenyérsütőgéphez lenne jó recepted, kipróbálnám.

192. kiscukorka (válaszként erre: 191. - Idna40)
2014. márc. 24. 19:06

Nekem pl a kukoricakenyértől fájt a gyomrom, de nagyon sok GM lizt kapható a boltokban, igaz boros az áruk legolcsóbb 1000ft/kg de azokból isteni kenyereket, sütiket, piskótát lehet készíteni sütőben is!/kenyérre értem6

És általában ezeknek a csomagolásán is rajta van a pofon egyzserű elkészítési mód!

Ha kérdésed van írj bátran itt, vagy privit!

191. Idna40 (válaszként erre: 190. - 3f3949edc4)
2014. márc. 24. 17:30
Köszönöm,kipróbálom.Majd csak beletanulok és remélem a fiam is egyre jobban elfogadja az új ízeket.Bár nem lesz egyszerű,mert nagyon rossz evő.
190. 3f3949edc4 (válaszként erre: 189. - Idna40)
2014. márc. 24. 17:05

szia!

Ha visszaolvasol a topicban, akkor nagyon sok hasznos tippet találsz a gyermeked számára!


A kukoricakenyér tökéletes lesz a feladatra (jobb az íze, mint a teljes kiörlésű búzának, az fix :D ), szerintem.

189. Idna40
2014. márc. 24. 16:54

Mindenkit üdvözlök!

Most csatlakoztam a fórumhoz.

Segítségre lenne szükségem.Kisfiam 5 éves és kiderült, hogy lisztérzékeny,illetve tejre és minden tejből készült ételre valamint burgonyára is érzékeny.

Először is olyan kenyeret szeretnék Neki találni,amit hajlandó megenni, tehát "kenyér íze" van, vagy olyan lisztet, amiből tudnék sütni neki.

Kenyérsütő géppel vagy sütőben,mindegy.


Ha valakinek van már tapasztalata, megköszönöm, ha megosztja velem.

188. marlenka70 (válaszként erre: 187. - Globus)
2014. márc. 24. 12:30
Dehogy,csak munka.
187. globus (válaszként erre: 186. - Marlenka70)
2014. márc. 24. 10:17
Születésnap, névnap? :)
2014. márc. 22. 21:30
Nekem is sütögetni kellett a napokban,éppen csak olvasgattam a hozzászólásokat.
2014. márc. 22. 21:27
Ajjj,itt a jó idő, meg hazajött a barátnőm külföldről igy nem nagyon voltam gép előtt!Tényleg sajnálom h törölte magát!
2014. márc. 22. 21:21
Sajnálom nagyon,lehet nem talált a napokban társaságot itt. :-(
2014. márc. 22. 18:35
Miért törölte magát?Mert nem sokat voltunkf ent mostanában vagy miért?sajnálom,kedveltem nagyon!
2014. márc. 22. 18:34
De miért???Ajjj...:-(
181. 5c0313b0fc (válaszként erre: 180. - Marlenka70)
2014. márc. 22. 18:32
Lehet tudni, hogy mi történt?
2014. márc. 22. 18:25
Trauma töröltette magát :((
2014. márc. 22. 12:22
Mi újs veletek, hogy vagytok?
178. 5c0313b0fc (válaszként erre: 175. - A1f4b553ae)
2014. márc. 19. 09:35

Link helye van itt, a rendszer nem engedi: antalvali/lisztkisokos = próbáld a google-val!


Nem tudom ismered-e ezt az oldalt, annyit talán megér, hogy végig olvasd, mert a paleo-nál a fő kérdés, hogy megtalálod-e azokat a liszt-fajtákat, amelyek beleférnek a napi étkezésbe!


Nálam alapjaiban ott bukott meg a paleo, hogy kenyeret sütni nem tudok (=nincs mivel), de a liszt-kínálat is olyan szűkös a városban, ...


... inkább átálltam norbi-kódokra és kalória számolásra :))))

2014. márc. 19. 09:13

Én figyelek,olvasgatok :)

Tegnapelőtt sok volt a sütni valóm így tegnap pótoltam egyéb elmaradásaimat,de azért felnéztem ide is.

2014. márc. 18. 20:39
Halihó, merre vagytok lányok? Barna rizst fogok enni,mert az egészséges,és még fogyaszt is :) Párolt zöldségekkel.
175. a1f4b553ae (válaszként erre: 174. - 5c0313b0fc)
2014. márc. 18. 13:09
Köszönöm kedves soraid. Most barátkozom én is a paleoval.Kezdek utána nézni.
174. 5c0313b0fc (válaszként erre: 173. - A1f4b553ae)
2014. márc. 18. 08:49

Kedves egészségedre!

Szerencsére nekem nem "kötelező" gmentesen ennem, akkor búvárkodtam (=mentettem el) ilyen jellegű dolgokat, amikor a paleo-fogyóval próbálkoztam.


Legyen szép napod, ha valamiben még esetleg tudok segíteni, nyugodtan írj!

173. a1f4b553ae (válaszként erre: 172. - 5c0313b0fc)
2014. márc. 17. 19:35
Köszi. Most épp gmentes virslit eszem majonézzel,uborkával,californiai paprikával:)
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook