Lime-os, kakukkfüves csirkecomb, vele sütött zöldségekkel recept
A Lime-os, kakukkfüves csirkecomb, vele sütött zöldségekkel hozzávalói:4 főre:
60 dkg burgonya,
30-30 dkg sárgarépa, és sütőtök,
szál póréhagyma,
fél fej fokhagyma,
3 ek olíva olaj,
ágacska friss rozmaring,
4-5 szál friss kakukkfű,
só,
törött színes bors,
8 csirke alsócomb
az öntethez:
2 ek olíva olaj,
1 lime leve és héja,
tört színes bors,
4-5 szál friss kakukkfű
A Lime-os, kakukkfüves csirkecomb, vele sütött zöldségekkel elkészítési módja:
A zöldségeket hámozzuk, és mossuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. A fokhagymát is pucoljuk meg, és vágjuk a gerezdeket ketté. A zöldségeket tegyük egy fedhető, nagyobb sütőtálba (pl. Pataki kerámia tálba, vagy fél sütőtálba), és fűszerezzük be. Öntsük rá az olajt, is és a kezünkkel keverjük át alaposan, hogy a fűszerek jól átjárhassák a zöldségeket. A combokat mossuk meg, majd sóval, borssal dörzsöljük át. Helyezzük rá a zöldségekre, fedjük le, és 200 fokos sütőben 1 órán át pároljuk a saját gőzében. TIPP: Ha kerámia tálban készítjük, akkor a tálban 100 fokon, tehát viszonylag alacsony hőfokon, egészségesebben készül el az étel. Az öntethez keverjük össze a lime levét, reszelt héját, az olíva olajjal, a finomra aprított kakukkfűvel, borssal. Tálalás: tegyünk a zöldségekből a tányér közepére, erre helyezzünk rá 2-2 combot. Az öntettel locsoljuk meg a combokat.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. júl. 25. 08:04
A lime-os, kakukkfüves csirkecomb, vele sütött zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.