Lili születése (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lili születése
szia
szerintem nagyon fontos lenne hogy a kezelo orvosod es szulesznod tudja hogy te hogy elted at a korhazi tartozkodast es szulest.Ha tudsz kerj egy idopontot a szulesznodtol es beszeld at vele a szulest es a gyerekagyadat.Hidd el ez segit abban hogy veldolgozd ami veletek tortent.A szulesznonek is joga van tudni hogy nem szakszeruen cselekedett es legkozelebb jobban odafigyel a kismamara es a babara ha massal nem is azzal hogy melletted marad es megnyugtat es fogja a kezed .Az is fontos hogy urulj az anyasagnak es ne hagyd hogy egy rossz elmeny befolyasoljon.
Egy szuleszno hollandiabol Eva
Sziasztok!
Tiszta libabőr vagyok és majdnem elkapott a sírás,ahogy olvastam a cikket!
Eszméletlen,hogy mit megengednek maguknak az emberek!
Csak annyit kívánok az ilyeneknek,amennyit ők adtak!
Egyébként nekem is úgy kellett a szülésznő riadóztatni,mert nem hitt nekem,de az én történetemet 26.-án elolvashatjátok:)
Jó egészséget Lili babának és sok boldogságot!
Mitől csömörlöttek meg, és miért agresszívak.
Nem mi miattunk, akik tömjük a zsebüket. Attól tulhajszoltak, hogy minél többet akarnak zsebre dolgozni, minél többet szeretnének a vagyonból hazavinni a magánrendelőbe.
Felháborító amit ezek csinálnak. Én hallottam olyan esetről, hogy kórházi vérnyomásmérőt minden évben újat kell venni az osztályokra, mivel szőrén szálán eltünnek. Hát szerintem nem a betegek lovasitják meg.
Egyszerűen felhábóritóak, de sajnos erről csak mi tehetünk.
Végig olvastam, borzasztó lehetett. Nem találok szavakat! Az istván kh??? Uramisten! Én is ott szültem, de egy-két apróbb kivétellel minden rendben ment. De ez az eset... Tényleg felháborító. Szerintem simán lehetne bíróság belőle, mert ez már szerintem belefér abba a kategóriába, hogy a baba életét veszélyezteti az orvos, sznő azzal, hogy nem avatkozik be, amikor valóban szükséges. Ki volt az orvosod, sznőd? Ez egyszerűen döbbenet! Én az elején amikor még csakfájdogált, elég sokat voltam egyedül, nem hiányzott a sznőm, sem az orvos jelenléte, de ha úgy akartam volna, biztos ott lett volna a Kriszta. Máshol is, itt is olvastam a tiédhez hasonló sztorikat, katasztófa, hogy miken kell egyeseknek keresztül menni:(( Ne csodáld, az emberek megcsömörlöttek, agresszívak, túlterheltek. Ez persze nem jelenti azt, hogy jogosan játszanak az életünkkel, és nem kell szembenézniük a tetteik következményeivel. Én a helyetekben mindenképp lépnék.
A legfontosabb, hogy azóta jól vagytok.
Szia!
Sajnálom ami veled történt, és örülök hogy a baba egészséges mindezek ellenére is.
Én 4 gyermeket szültem az Istvánban, és oda mennék megint ha szükség lesz rá.
Jó orvosok és szülésznők is dolgoznak ám ott.
Szerintem is mindenképp kellene hogy nyoma maradjon a történteknek, a vezetés igenis nagyon jó a szülészeten.
Az én 4. gyermekem Siklós doktornak köszönheti az életét..
Jó egészséget mindkettőtöknek!!
Hát rázott a hideg, ahogy olvastam...
Az István Kórházról amúgy rosszakat hallottam, de ez mindet lekörözte :(((
A legeslegfontosabb tényleg az, hogy már minden rendben van, és jól vagytok.....de én se hagynám annyiban! A Ti szörnyűségeiteket már nem teszi jóvá, de ha ezt leírod még pár fórumon, akkor több kismamát megkímélhetsz attól, hogy így járjon! (emiatt én leírnám az orvos és a szülésznő nevét is, hogy náluk NE szüljön senki)
Egyetértek! Én is pont ezt írtam, hogy ha soha semmiért nem merünk szólni - még ilyen durva esetekben sem! - akkor nem is várhatunk más bánásmódot! A minimum, hogy a betegjogi képviselővel felvenném a kapcsolatot és az igazgató-főorvossal. De valószínűleg még tovább mennék. Igenis nem istenek az orvosok sem, bármennyire annak képzelik magukat és egyszerűen nincs joguk így bánni az emberekkel!
Vannak helyzetek, amikor már szép szóval rég nem lehet megoldani a dolgokat. Ez egy ilyen helyzet.
Vacakmanci!
Bizony elsírtam magam míg olvastam a cikkedet!!! Felháborító!!!!!!!
Örülök, hogy most már jól vagytok és NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT kívánok a gyönyörűséges Lilihez!!!
Egy kérdésem lenne hozzád!
Ha Veled tőrtént volna ugyanez Te mit csinálnál?
Én 13 órát vajúdtam de mindíg volt mellettem valaki!!!!
Teljes mértékben egyetértek Veled!
Valóban nem pereskedni kell hanem leírni, hogy nyoma legyen, és reméljük, hogy mással ez nem tőrténik meg!!
Egyébként teljesen felvagyok háborodva az egészen! A mai világban ilyen megtőrténhet!
Én ugyan 23 éve szűltem de mivel két héttel túlhordtam a lányomat, az orvosnak akivel megbeszéltem, hogy levezeti a szülést be volt ütemezve egy nagyműtét, de bejött hozzám és rábízott egy másik orvosra.
Akartunk Neki pénzt adni de nem fogadta el, pedig már akkor is volt hálapénz. Azt mondta, hogy nem csinált semmit én szenvedtem meg a lányomért és egyébként is most van mire kőltenünk. És végig egy tünemény volt, még hétvégén is bejött hozzám!!!
Ez a bajunk, hogy soha semmiért nem merünk szólni, ezzel mindenki azt gondolja hogy jó így nekünk.
A kórház Igazgató főorvosának is írnék, hogy milyen kórház ez ahol ezt megtehetik.
Nem pereskedni, és nem ügyvédeskedni kell, hanem le kell írni, hogy nyoma maradjon, és megírni, hogy várom a jogorvoslatot. Nem kell idegeskedni, csak ugyan úgy leírni mint ahogy nekünk leírta.
Igenis írd le, mert ez felháborító. Én közel 62 éves vagyok de teljesen felháborodtam. Amikor én szültem még nem voltak ilyen technikai eszközök, és nem voltak ilyen felkészültek, de akkor sem történt ilyen.
Ird le hadd tuja meg mindenki, hogy milyenek
ebben a kórházban a személyzet.
Teljesen fel vagyok háborodva !!!
ugyan már pici babával idegeskedjen meg rohanjon egyik hivatalból a másikba stb.
Csomó dolog van a pici körül, nem hiszem kell a feszültség neki, megérzi a kicsi is!megérné?
úgysem változtatna azon ami történt,sajnos :(!
ott a kórházban lehetett volna a bánásmód miatt panaszt tenni,van betegjogi emberke, főnök. perelni baj esetén szoktak ha valakinek baja lesz.
ja és a pénznek is van jobb helye, mint egy ügyvédnél!
Szia !
Igenis van kereskedni valód, nem hagynám annyiba, mindenhová leírnám a történetemet, hogy milyen embertelenek, nem törődömök.
Az ilyen korháztól megvonatnék mindent, de még a dolgozóktól is.
Elmennék a Egészségügyi Miniszterig. Megráncigálnám Őket. Neked is és a babádnak is komoly baja lehetett volna.
Ne hagy magad !!!!
Jó egészséget mindhármotoknak.
nekem is ott volt a párom, de ha ilyen történt volna biztos először megpróbáltuk volna szép szóval megoldani, sokat kérdezni, és szóvá tenni ha valami nem oké.panaszt lehetett volna tenni(főorvos,főnök), hogy emberileg nem voltak toppon, de szakmai részébe nem tudok így nyilatkozni nem vagyok eü-s.de a vérvételen vizsgálatokon és nem háborodnék fel, az enyém egészséges volt, de többször vettek vért,kapott oltást,fényezték és láttam hogy próbálnak neki pohárból tápit adni-kiköpte az egészet de ezek nem rémisztettek meg.
mi is voltunk hasonlóban egész más miatt mentünk be, bizony a párom erélyesen kiállt értem, de nem volt bunkó-így az orvos is leszállt a magas lóról, és meg tudtuk beszélni.
Néha megsajnálom őket mert rengeteget dolgoznak, pl. mikor bementem az ügyeletes doki volt bent, de vagy 2 napig egyfolytában!