Lilahagymás paradicsomsaláta recept
A Lilahagymás paradicsomsaláta hozzávalói:1 nagy paradicsom,
egy kisebb lila hagyma,
egy szelet avokádó,
pár szelet sárga húsú paprika,
csipetnyi só
A Lilahagymás paradicsomsaláta elkészítési módja:
A hozzávalókat felszeleteljük kockára, a lila hagymát csíkokra szedjük, és egy tálba tesszük őket, jól összekeverjük, megszórjuk egy csipet sóval, és egy ideig állni hagyjuk. A sótól a zöldségek kicsit levet eresztenek, és a lila hagymának gyengül az ereje, így a zöldségekből kiáradó csöppnyi lé nagyon finom salátaöntetként funkcionál.
Egy kicsit tartalmasabb salátát kapunk, ha ízesített mandulasajtot adunk hozzá felkockázva.
Könnyű, light-os, alacsony kalóriatartalmú, fogyókúrás saláta recept. A lilahagyma olyan fincsi ízt ad neki, hogy nem kell még öntet sem rá.
Sem ecetes, sem joghurtos. Ha mégis hiányolnád, egy kis citromleves-olívaolajos-fokhagymás öntetet csepegtethetsz rá, vagy egy kis balzsamecetet fújhatsz rá, de szerintem ennél a salátánál kihagyható.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 10. 16:54
A lilahagymás paradicsomsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.