Libamáj lyoni módra recept
A Libamáj lyoni módra hozzávalói:25 dkg libamáj (hízott)
50 dkg burgonya
15 dkg vöröshagyma
só
őrölt
bors
2 gerezd fokhagyma
tej
kevés liszt
olaj
A Libamáj lyoni módra elkészítési módja:
A libamájat szeletekre vágjuk, tálba helyezzük, ráreszeljük a fokhagymát, és annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Egy-két órára a tejben hagyjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük,leszűrjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. A májszeletekről a nedvességet papírtörlővel leitatjuk. Borsozzuk, majd egy olajjal kikent serpenyőben a szeleteket aranybarnára sütjük.Ha megsült csak akkor sózzuk meg. Egy másik serpenyőbe olajat öntünk, megsütjük benne a burgonyát. A hagymakarikát liszttel megszórjuk, jól összerázzuk, majd az olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a sült burgonyát a tálra halmozzuk, körberakjuk a májszeletekkel, és rászórjuk a pirított hagymát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. jún. 7. 08:21
A libamáj lyoni módra elkészítési módja és hozzávalói.