Libagulyás recept
A Libagulyás hozzávalói:1 kg libacomb
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 db burgonya
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ek vegeta
1 ek gulyáskrém
1 kk köménymag
1 kk pirospaprika
1 db tojás
3 ek rétesliszt
só
bors
A Libagulyás elkészítési módja:
A libacombokat kicsontozzuk, a felesleges, zsíros részeket levágjuk, felaprítjuk, és kisütjük. A húst kockára vágjuk. A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kivesszük, majd a maradékon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát. Ezután megpattogtatjuk rajta a köménymagot.Levéve a tűzről megszórjuk pirospaprikával,kevés vizet öntünk rá . Rádobojuk a húst, sózzuk, erős tűzön pirítjuk, majd mérsékelt tűzön addig párolju, amíg elfő a leve. Ekkor hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, fűszerezzük, felöntjük 2,5 l vízzel, és addig főzzük, amíg minden megpuhul benne. Közben a tojásból és lisztből, pici sóval,csipetkét készítünk , amit belecsipkedünk a levesbe, majd 5 percig főzzük még. Tálalás előtt, picit pihentetjük a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. jan. 3. 22:03
A libagulyás elkészítési módja és hozzávalói.