Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Levesgyöngy (sült borsó) recept

Levesgyöngy (sült borsó) recept

A Levesgyöngy (sült borsó) hozzávalói:
1 egész tojás
2 evőkanál liszt

olaj v. zsír a sütéshez


A Levesgyöngy (sült borsó) elkészítési módja:
Levesgyöngy (sült borsó) Egy tojást simára keverünk liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sóval ízesítjük. Szűrőkanálon (vagy tésztaszűrőn) keresztül, állandó keverés mellett (hogy ne csíkokat, hanem borsókat kapjunk) bő, nagyon forró zsiradékba csorgatjuk, és rózsaszínűre sütjük. Jól lecsorgatjuk, szívópapírra terítjük.

Az éppen nem szükséges mennyiséget kihűlve jól zárható üvegbe tesszük, szobahőmérsékleten is sokáig eltartható.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A levesgyöngy (sült borsó) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook