Leves savanyúkáposztából - tud ilyet valaki? (beszélgetés)
ha sok marad a töltött káposzta apró káposztájából
tedd fazékba és higitsd fel füszerezd be izlésed szerint tegyél bele virslit és jófajta füstölt
kolbászt jól forrald fel és a tányérba tegyél
tejfölt
jó étvágyat
Savanyúkáposzta kimosva, hogy ne legyen nagyon sacvanyú, kolbász, szárított gomba, levesnek felöntve, kis rántás a tetejére. Főtt krumplival tálalva isteni. Nálunk kifogyhatatlan csupor...mindig felöntjük, vagy kolbászt főzünk hozzá.
Babbal is lehet készíteni savanyú káposztalevest.
Savanyú káposzta, vöröshagyma, füstölt hús, tejföl, a rántáshoz liszt, olaj.
Elkészítés:
A kimosott savanyú káposztát gyengén pirított hagymán pároljuk, majd vízzel feleresztve készre főzzük. A kiáztatott füstölt húst külön megfőzzük, ha kész, a káposztát a füstölt lével feleresztve, darabokra aprított füstölt hússal kiegészítve tálalhatjuk. Tejfölös habarással vagy könnyű rántással sűríthetjük.
Ezzzzzzzazzzzzzzzz!
Ilyenre gondoltam pont!
Kösssz!
A savanyú káposztából készült leves, mifelénk korhely levesnek hívják. Gyakran főzöm, mert könnyű és nem terheli a gyomrot.
Én így készítem:
Ha nem túl érett a káposzta nem mosom ki! Ez adja ugyanis azt a finom pikáns ízét.
Kinyomkodom, megvagdalom, hogy ne legyen hosszú szálú.
Olíva olajat teszek a fazékba, vagy apróra vágott
húsos szalonnát /ez egy jó kis füstölt ízt ad neki/. Erre egy fej összeaprított vöröshagyma, ezt
üvegesre párolom, majd pirospaprika és bele a káposzta. Felöntöm húsleves lével, vagy vízzel.
Ha vizet használsz akkor egy húsleves leveskocka pótolja.
Ízlés szerint fűszerezem: babérlevél, törött bors,
csöves erős paprika.
Virsli tetszés szerinti mennyiségben.
Tálalásnál szoktuk a tejfelt beletenni.
Én soha nem rántom be, mert nem szükséges.
Diétás étel, még ha egy pici szalonna is van benne, az izét feldobja. Imádjuk!
felteszed a káposztát főni..amikor fő teszel bele karikára vágott virslit vagy valamilyen kolbászfélét.
Ízesíted (só, pici bors,esetleg ételízesítő).
Ha puhára főtt benne minden behabarod, én egy kis tejfölbe teszek 1-2 csapott evőkanál lisztet és egy kis pirospaprikát...elkevered a levesből kimert lével majd az egészet beleöntöd a levesbe!
felforralod és kész is a finom korhely leves:))
Mi imádjuk!!
Kolbászos /virslis/ leves savanyúkáposztával
Hozzávalók: 30 dkg savanyúkáposzta
20 dkg füstölt kolbász vagy virsli
1 nagy fej hagyma
2 húsleves kocka
3 evőkanál olaj
1-2 evőkanál liszt
pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1-2 babérlevél
2 dl tejföl /elhagyható/
.
Elkészítés: Egy nagyobb fazékban világos rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát, minden fűszert, a karikára vágott kolbászt, a savanyúkáposztát, leveskockát, és felöntjük egy liter vízzel. Amint megfőtt, forrón tálaljuk, és a tányérban tejföllel megöntözzük.
Tanácsok: Akkor finom, ha a káposzta kissé ropogós marad. Gyakran készítem, mert viszonylag olcsó és laktató.
kukucs..
Én gyakran készítek ilyet.. Kinyomom a káposztát, apróra vágom, vízben megfőzöm, borsozom, pirospaprikázom, majorannázom. Amikor már majdnem megfő, csípős cserkészkolbászt karikázok bele. (én mindent lemérek grammra, osztok-szorzok. Ha nem lenne benne a kolbász, alig lenne benne kalória.)
A családnak persze nem így készítem, nekik bőven adok hozzá tejfölt is. Magamnak tejföl helyett egy kevés tejet teszek. Igazából nem ad túl nagy ízt az egésznek, de megmarad az "illúzió", mintha tejfölös lenne, mert kicsit fehéres lesz a leves. Amúgy egy kicsit talán a savanyú ízt selymesíti..
Én szeretem, de ugye ízlések és pofonok...
A családom virslivel szereti, nekik úgy készítem. Magamnak is csináltam már úgy, de elég semmilyen ízű volt tejföl nélkül. Ezért használom a csípős cserkészkolbászt.
A korhely leves is az -amit szilveszterkor esznek másnaposság ellen !
Én diétásan főzöm : a megmosott káposztát felteszem főni ,addig vékony rántást készítek és felengedem tejföllel.A félig megfőtt káposztára rizset szórok ,ízesitem-a sóval vigyázz !A végén berántom.Ha szereted karikázhatsz bele sárgarépát....
Káposztalé leves.
Kell hozzá a savanyú káposzta leve is. Egyharmad káposztalé, kétharmad víz, apróra vágott savanyúkáposzta, karikára vágott füstölt kolbász, vagy húsgombócok, paprikás rántás és tejföl.
Szia! Felteszed a káposztát egy lábasban, puhára főzöd, teszel bele gombát (én szárított vargányával szoktam), a végén egy nagyon gyenge rántás, plusz fűszerezés (paprika, bors, esetleg ételízetsítő)...
Van ennek egy húsos változata is - akkor pörköltszerűen elindítod a (sertés) húst, és amikor már félig puha, akkor kell a káposztát hozzáadni, puhára főzni a kettőt együtt, és akkor nagyon gyenge rántás, fűszerezés...
:)
Sziasztok!
Ha tud valaki olyan levest, amiben van savanyúkáposzta, ill. főleg az van benne, az legyen szíves ossza meg velem!
Köszi
További ajánlott fórumok:
- A vércukor szintet mivel tudnám lehúzni ha még gyógyszer nincs?Valaki mondta hogy savanyúkáposzta levével van még esetleg valami?
- Mit csináljak a maradék savanyúkáposztából? Kb. 30 dkg
- Le lehet fagyasztani a savanyukaposztat?
- Készít otthon valaki savanyúkáposztát?
- Fogyizás alatt ehetek savanyúkáposztát?
- Hogy kell savanyúkáposztát készíteni ?