Letört egy kiidegelt fogam, pont az első, mit tudnak csinálni vele? (beszélgetés)
Nekem is első fogam tört le (úgy 20 éve), de az nem volt gyökérkezelve. A doki lézerre kötő pótlással oldotta meg - azóta sincs gondom vele. :)
Viszont egy gyökérkezeltem - úgy 10 évvel a kezelés után - darabokban potyogott ki a számból. Horrorfilmbe illő volt. Akkor azt mondta a doki: ez sajnos normális, hiszen nincs benne ideg. :/ Ellenpélda: apámnak gyökérkezelt fog tartotta a koronát bő 20 évig (haláláig).
Szóval, biztosat csak a doki tud mondani. (Nyilván az se mindegy, mennyi maradt a fogból.)
Legközelebb sem leszek figyelmesebb, mert nem szeretem a fogorvosokat. Ott az agyam túlélésbe kapcsol és alapfunkciókat működtet csak!
Sajnálom! :*
Felépítette egy anyaggal a doki. Ez olyan, mint az eredeti. Pici fémszálakkal rakta kötésbe, és ilyen csonthatású cuccal újra építette. Nem vagyok fogorvos, nem tudom az anyag nevét. :)
Minden esetre rendben van a fogam.
Angolul is mondta, nem fordítottam és nem jegyeztem meg. :D
Bízzunk benne, hogy erre a fogadra tudnak tenni koronát és nem kell lecsiszolni a mellette lévő fogakat.
A legtöbb fogorvos helyben csinál ideiglenes koronát, hogy ne legyünk rondák és, hogy ne legyen érzékeny a lecsiszolt fog.
Senki nem tudja neked látatlanba megmondani, hogy menthető-e a fogad.
Egyébként meg a jobb helyeken csinálnak rögtön ideigleneset, máshol meg nem. Szóval itt okosabb nem leszel :(
További ajánlott fórumok:
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- Melyek azok az ételek, amiket konyhai analfabéták is meg tudnak csinálni a ház felgyújtása nélkül?
- Gyökércsúcs körüli tályog, üreg nélkül. Valakinek volt ilyen? Mit tudnak vele csinálni?
- Letört felső maradandó metszőfog 8 éves gyermeknél, ilyenkor mit tudnak tenni?
- Tudja-e valaki, ha egy letört magnólia ágat vizbe teszek. gyökeret ver-e?Vagy mit kell csinálni, hogy történjen valami gyökerezés?
- Tegnap kiidegelték és ideiglenes tömést tettek a fogamba. Ma a fog belső oldala letört. Vajon be lehet még tömni vagy húzás lesz?