Létezik, hogy Franciaországban a bölcsi ill. óvodai wc-t ülőke nélkül használják a gyerekek? (tudásbázis)
nincs délutáni alvás itt. illetve a kiscsoportban még van, de a középsőben már nincs. És a szülők sem altatják délután a négyéves gyerekeiket már, pedig igazán szükség lenne még rá.
nincs ülőke ! le lett ellenőrizve! elég furcsa megoldás --rá lehet fogni a tisztán tartás rejtelmeire. időközben az is kiderült, h fogmosás sincs. nálunk ebéd után fogmosás és utána lefekvés, és ez nem egy óvoda esetében van így. ugyanis a téma kapcsán kutakodtam és legalább 5 pesti ovi esetében is pozitív visszajelzést kaptam. ezek után azt kell mondani, h ezen területeken elől járunk.
bár egy éve volt a kérdés, azért hátha még érdekes.:
nincs ülőke. ha nagyon érdekel megkérdezem holnap az oviban miért van ez így.
De Franciaországban általában minden gyerek wc ülőke mentes. a benzinkutakon van ugyan külön gyerek wc de ülőke mentes.
Gondolom a tisztán tartás így egyszerűbb.
sima wc csészének láttam nem tűnt fel semmi extra forma , alak, anyag stb
nem gond csak a dolog furcsasága késztetett arra, hogy feltegyem a kérdést és mielőbb megtudjam a választ. természetesen, ha megtudom megosztom veletek. (baráti körben elhangzott tippek: biztos minden gyereknek meg van a saját ülőkéje, biztos eldobható egyszeri használatos ülőkét használnak, biztos felújítás alatt áll az intézmény és még nem tették fel az ülőkéket)
Nem volt egybeépítve??
A karimája nem volt szélesebb, hogy ne essen bele?
Sajnálom, ha kioktatásnak vetted, nem állt szándékomban.
Ha meg rá tudsz kérdezni, semmi sincs veszve:)
Remélem megosztod velünk, mert furdalja az oldalam mi lehet az ok. Lehetséges higiéniai szempont. További szép és morcosság nélküli estét!!
Nem lehet, hogy valamiféle szokató, hogy ne üljenek rá?
Eléggé hülyeségnek hangzik, de sose lehet tudni...
nem-nem rendes gyerek wc csészék sorakoztak és egyiken sem volt ülőke. valójában a hiányukat regisztráltam ugyan csak utólag (otthon) esett le de már a kérdés feltevésre nem volt lehetőség.
nem lehet, hogy ilyen föléguggolós budik voltak? arrafelé az azért gyakran előfordul, simán lehet olyan az oviban is (bár nem értem, azt hinném, hogy a gyerekeket könnyebb a ráülős wc-re rászoktatni)
igen , ott kellett volna megkérdezni csak ha ez nem történt meg -- akkor és ott -- gondoltam hátha valaki esetleg találkozott ilyen furcsasággal és felvilágosít (és nem kioktat). meg lesz kérdezve csak sajnos erre csak egy hét múlva kerülhet sor.
Ezt ott kellett volna megkérdezni, mert így a legtöbben találgatni tudunk, gondolom én.
Lehet oda ne csukják az ujjukat, netán a fiúk a nemesebb részüket :)
kiegészítem mert nem voltam elég figyelmes és értelmetlen lett a szöveg: szóval a meglátogatott két intézményben hiányoztak a wc ülőkék de hogy miért hiányoznak nem került megkérdezésre . furcsa lenne anélkül használni de lehet egy újítás?!
Létezik, hogy franciaországban a bölcsi ill óvodai gyerek wc-et wc ülőke nélkül használják a gyerekek? a meglátogatott intézményben hiányoz
További ajánlott fórumok: