Létezik, hogy a ciklus 5. vagy 9. napján peteérés van? (tudásbázis)
Meg kell "nézni" ilyenkor, hogy milyen a váladékod, mert abból lehet a legjobban rájönni, hogy mikor van a peteérés. Amikor jó nyúlós és átlátszó, na akkor tutti a dolog a tevékenységre.
Nem csak a ciklus elején lehet ilyen, nekem például a 20. napon van általában (19-22 között) és ha mindig így van, vagy a 8-10 napon, akkor az a normális. Lehet normális - orvos szerint is - egy 34 napos ciklus is, ha nem az van, hogy hol 25, hol 34 a ciklus, ha azonos, az is jó és akkor lehet tervezni :)
Figyelj, lehet, hogy tényleg többet érnél vele, ha rákeresnél egy két kérdésre itt a hoxán vagy úgy általánosságban a neten, mert pld. ez a kérdés eléggé az alapismeret kategóriába tartozik.
De válaszova kérdésedre: a női ciklus két fázisból épül fel. Az első a folliculáris ciklus, ami során kifejlődik a petesejt. Ez a menses első napjától tart az ovuig. Ennek a hossza elég nagy változatosságot mutat. A második a luteális fázis, ami az ovutól tart a következő menses első napjáig. Ennek a hossza viszont - nagyon ritka kivételtől eltekintve - 14-16 nap. Tehát, ha valakinek mondjuk 24 napos a ciklusa, akkor általában 24-14=10, igy az illető a 9-10 napon ovulál. De ahogy már írták, lehet pld. orgazmus hatására rendkívüli peteérés is, ami lehet korábban v. később is mint a rendes peteérés.
köszönöm! :)
csak nem értem az IQ bajnokok miért szólnak hozzá ha nem tetszik valami vagy ha nem tudja a választ ... van itt még annyi fajta téma írogasson oda... de persze okosnak akar látszani !! kb 1 éve nem kérdeztem semmit ezen az oldalon és most pár napja foglalkoztat egy téma és rögtön lehurrognak mert föl tettem 2 kérdést ... kapják be !!!
Szia. Együtt érzek a @#%€ válaszok miatt.
Én saját tapasztalatból beszélek, a pocimban lévő baba a ciklus 8. Napján fogant. Jónás Jenő írt erről részletesebben, azt hívják Jónás módszernek. Olvasgass utána, úgy jobban megérted :) Röviden ő úgy tartja egy nő akkor a legtermékenyebb, mikor a Hold úgy áll mint akkor, amikor született. És az ugye bármikor lehet, akár a ciklus 5.vagy 9.napján is. Ezen felül orgazmus is kiválthat peteérést.
További ajánlott fórumok:
- PCOS+IR lapar után 28 napos ciklusok előtte egyáltalán nem jött meg, de továbbra sincs peteérés. Ilyenkor mit lehet tenni?
- Lehet hogy minden ciklusban máskor van peteérés?
- Peteérés ciklus 6. napján. Volt már valakinek hasonló?
- Történhet a ciklus 10. napján peteérés?
- Ha ciklus 5-6. napján megfogant a baba, akkor van középidős peteérés is?
- A ciklus 8. napján peteéréses fájdalom mitől lehet?