Lehet hogy minden ciklusban máskor van peteérés? (tudásbázis)
Nem ugyanaz és nem ugyanúgy működik.
Amiről Te írsz, az az ovulációs teszt vagy LH-teszt, az LH hormon csúcsát mutatja ki, ami az ovulációt okozza. Olcsóbban is be lehet szerezni a fapados kivitelét, mint amit a gyógyszertárakban vagy dm-ben megveszel 5ösével, csak keress rá. Igen, középidőben kell használni és előre jelez.
A másik, ami páfrányos lesz az a PG 53 vagy ovulációs törpemikroszkóp, ez a magas ösztrogénszintet jelzi, és sok nőnél egyáltalán nem működik.
akkor az LH és a páfrányos teszt ugyan az vagy csak ugyan úgy működik?
az lh tesztre azt mondják csak akkor kell használni mikor úgy gondolod, hoygvan mert kb. 5 db van benn.MInden napra drága nem?
Asszem pályát tévesztettem :) Hát ez van...
Drukkolok ezerrel neked, és ígérem, én is írok még ide, h kiderüljön csak álpé érzésem volt, vagy igazi.
igen, és van hoyg többször is, egy ciklusban..nem tudom...
HA UH-s dokik lennénk és megnézhetnénk magunknak ilyenkor vagy minden nap, akkor tán mi is megmondanánk mikor van peteérés.Szóval elvileg uh-n látni.
:)
Hát igen, csak egy vki (a jóisten) tudná talán az itt feltett kérdéseket jól megválaszolni, de ő tutira nem fog írni ide :).
És neked ezeken a különböző napokon jelentkeznek a pé különböző jelei is (pl. tojásfehérje)?
hát ez az,és ha nem jön eg 4 nappal korábban? hiszen az sem motorikus, hogy peteérés után 10-14 nap a menstruáció...lehet ennyi, lehet annyi is.
Éni s ebben zavarodok meg. Van hoyg 8. nap körül érzem ,van hogy rendesen ciklus közepén, van hogy 18 napnál.De mindig ugyan úgy 26-28 napos a ciklusom.
Na most jól megválaszoltam neked mi?
Az ovuláció detektálására a nyák vizsgálatánál alkalmasabb az LH teszt, ez előtte kb 1 nappal jelez pozitívval, vagy a hőmérőzés, ami kb utána 1 nappal kezdődően magasabb ébredési hőmérséklettel jelez.
A termékeny nyák tojásfehérjés, nyúlós, ez valóban több napig is lehet, szerepe, hogy ebben tovább túlélnek a hímivarsejtek. Könnyen összetéveszthető akár az ondóval, akár a Bartholin mirigyek nyúlós váladékával. Tiszta kézzel, két ujjal a hüvelybe nyúlva, aztán az ujjakat szétnyitva javaslott ellenőrizni, nyúlik-e.
A tüszőrepedés ritkán esik rendszeresen ugyanarra a ciklusnapra, hiszen valóban nem vagyunk gépek, ez egy nagyon bonyolult, sok hormonnal szabályzott folyamat eredménye. A 7-től a 21. napig teljesen normális, sőt hosszabb ciklusnál később is lehet, ha van még utána 10 nap luteális fázis, az sem jelent problémát.
Szerintem ez nem biztos támpont.
Lehet mondjuk fertőzés (még ha nem is valószínű), akármi,tested reagálása. Azért mondom a testhős dolgok, van akinek bejön már éveken át.Amúgy nem vagyunk gépek, naná, hogy nem működik a testünk tökéletesen :) Baj szerintem nincs,
MÁr hónapok óta figyelem, folyás alapján minden hónapban máskor volt.De ha rendre 26-27-28 napos a ciklusom, akkor ugyan akkor kellene legyen.
Bocsi túlragoztam.
Sziasztok!
Próbálom figyelni mikor lehet peteérésem a nyúlós átlátszó folyásomra próbálok, mint biztos jelre támaszkodni.28 26 naposak a ciklusaim, mióta szültem.(előtte össze vissza volt)De a folyásom alapján 2x vagy 3x is van peteérésem.Közvetlen menstruáció után, meg 18. nap körül is, a közepéna mikor kéne, akkor folyásom nincsen.De nem igazán értem, mert nem menstruálhatok 28-as ciklussal, ha túl korán van a peteérésem(7.napon) meg akkor sem, ah 18-20. napon van peteérés.Szóval a 13 körül kéne legyen , de akkor nincsen folyásom.
További ajánlott fórumok:
- Méhtükrözés során végzett méhpolip eltávolítása "bezavar" a menstruációs ciklusban vagy nem? Megváltoztatja a következő mensi időpontját?
- Minden hónapban van peteérés?
- Lehetek terhes? Most várom, hogy megjöjjön, minden úgy van, mint máskor, kivéve, hogy reggel hánytam. Kb 5 perc alatt lejátszódott az egész.
- Nem minden hónapban van peteérésem, ezáltal 24-58 naposig terjed a ciklusom. Meghozza az orvos gyógyszerrel. Egyből kaphatok Clostit?
- Ha minden igaz, peteéréskor alacsonyabb a testhő. Menstruációs napokon normális, ha leesett a hőm? Lehet peteérés ezekben a napokban?
- 31-32 napos ciklusban a 11. ciklusnapon lehet peteérés?