Méhtükrözés során végzett méhpolip eltávolítása "bezavar" a menstruációs ciklusban vagy nem? Megváltoztatja a következő mensi időpontját? (tudásbázis)
Kedves Majka!
Ezt erra írtam válaszként:
(válasz inta 10. hozzászólására)
Általában ez jóindulatú elváltozás, de mint nem oda való dolog, persze ajánlott kivenni. Az már más kérdés, hogy kevés orvos veszi a fáradtságot arra, hogy a kialakulásának okait is feltárja.
Rosszindulatú minden lehet...
A pm.-ben van egy göb, de nem vagyok hajnaldó megoperáltatni, amíg nem okoz különsebb gondot Az orvosok, főleg a sebészek, szeretnek kimetszeni. Van, amikor ezzel egyet is értek.
Szóval ne aggódj, nem kellene, hogy rákos legyen, de ha lehet élni nélküle, akkor vetesd ki.
Ha altatásban végzik, nem fájdalmas. Amúgy gondolom kellemetlen, mivel érzékeny részeken matatnak. Lásd méhszáj, stb.
Nekem - mivel kimetszik a polipot - altatásban végzik.
Sziasztok!
Most nekem is találtak méhpolipot.Valamellyik forumon olvastam,hogy fajdalmas beavatkozás.Ti hogy voltatok ezzel?Meg volt e már valakinek,hogy elrákosodott?
Semmi gusztustalan nincsen benne, sajnos ez a vérzési zavar tény. Nálam extra gusztustalan kategóriáról bezsélhetünk akkor, mert már olyan mértétek ölt, hogy ha én azt részletezném... :o
Alig várom, hogy a kicsinyke polip kivételével a helyzetem rendeződjön, javuljon.
A ciklusok gyakoribbá válása Nálad szerintem is hormonális okkal függhet össze.
No, meglátjuk. Már várom, hogy megszabadítsanak tőle, ha tényleg ez az egyetlen oka a vérzészavaromnak...
Akinek elvégezték a méhpolip eltávolítást, annak rendbejött a vérzés minősége? Nekem elhúzódó, alvadékos, erős fájdalmakkal járó és bőséges a vérzésem...
A polip eltávolításával a vérzés rendeződését várom.
Ezirányú tapasztalatok?
Tudtam, hogy elírom. :) Menstruáció. :)
Szóval azok tapasztalatát várom, akik már túlestek rajta. Az alapvetően 28 napos ciklushoz képest lehet eltolódás csakis a beavatkozás miatt? Tehát hogy a következő mensi előbb vagy utóbb jön meg, vagy semmi köze hozzá, nem zavarja meg a hormonális működést a fizikális beavatkozás?
További ajánlott fórumok:
- Anyajegy eltávolítás
- A megváltozott menstruáció utalhat terhességre?
- Bal oldali alhasi fájdalom, megváltozott menstruáció
- Ha menstruáció után végzik az endometriózis eltávolító mutétet, akkor is észre vesznek minden csomót?
- Enyhe menstruációkor végeznek laparoszkópiát, illetve méhtükrözést?
- Laparoszkópos dermoid ciszta műtét és petefészek eltávolítása után menstruáció kimaradhat?