Szabályos így az adásvétel vagy ez csalás? (tudásbázis)
Eladtam valamit amunek az árát valamelyik csg küldő hamis adataival akarnak tőlem megkapni
????????????????????
Értelmezhetetlen.
Persze hogy nem értjük a szitut mert nem vagy hajlandó normálisan leírni, érthetően. Összevissza írsz mindent pedig elvileg mint postai dolgozó eléggé képben kellene hogy legyél ezekkel.
Ha arról írsz amit nagyjából ki lehet venni az irományodból akkor csalás.
Nagyon jól leírtad!
Még annyival egészíteném ki, hogy tőlem a vevőjelölt e-mail címet kért, mondván, a futár cég küldeni fog egy linket, mert ő előre kifizeti a szállítást. Ezen a ponton fogtam gyanút és jeleztem a weboldalnak. (Biztos vagyok benne, hogy valami adathalász linket küldtek volna.)
Egyáltalán nem lehet érteni, hogy miről írsz.
Az első hsz-ed az ún. utánvét, de akkor te mint eladó adod fel utánvéttel, nem kell megadnod a bankszámlaszámod a vevőnek, nem utalgat sehová, hanem amikor megkapja a csomagot, kifizeti a futárnál vagy az automatánál. Erről az adott cég honlapján tudsz részletesebben olvasni, de te azután kapod meg a pénzt, miután a vevő átvette és kifizette a csomagot. (Ennek alternatívája amit Andi írt, hogy a vevő átutalja neked a pénzt, te meg feladod a cuccot simán, utánvét nélkül.)
Az hogy a vevő felajánlja hogy intézi a futárt, csak add meg az ilyen-olyan adataid, meg lépj be a netbankodba, az mindig csalás. Ha megadtál bármit, ami a banki azonosításodhoz szükséges, az gond. Ha csak a számlaszámodat tudja valaki, az nem gond, nem érzékeny információ önmagában, max. pénzt tudnak rá utalni.
Ha bármilyen linket vagy egyebet kapsz bárkitől, ahol adatokat kérnek, az gyanúsan csalás. Bankkártyaadatokat, személyes adatokat csakis akkor adj meg, ha biztosan a szolgáltató valódi oldalán vagy...
Bocsi, azt még megkérdezném mi nem megy?
Te választottad azt a két céget szállitásra
Elküldte mindkettő odautalta,"
Kezdjük előlröl
Elsőre ez egy sima utánvét
Árú átvételkor nem csak a szállitást hnem az árú árát is a futárnak fiuzeti
Amig nem, a futár át sem adja a cuccot
Akkormost?
Nem azonnal az átvét órájában kapod meg, kicsit várni kell
Mennyit? Nyaggasd a szállító céget és megmondja
Az se mindegy időben hogy bankszámlára vagy házhoz kérted a pénzt
A topik címéből arra gondoltam, hogy ez egy Karácsonnyal kapcsolatos téma lesz.
Utalhatná előre, neked az árat és a szállítási díjat. Te pedig fizeted a szállítást amikor feladod a küldeményt.
A Paketat nem ismerem, de a DPD-re sokan panaszkodnak.
A GLS-t ajánlom utánvétes fizetésre vagy a postát.
Hol adtad el? Jófogáson?
Meg mi köze ennek a Karácsonyhoz?
Kérdésem:eladtam egy kabátom ill kettőt. Úgy fizetne a vevő hogy a szállító cégnek jelen esetben Dpd és Packeta utalja az árat+feladási dijat. A szálitó utalja nekem a pénzt, el kéne fogadnom
De nem megy. Kinek volt már ilyen? Szabályos ez? Vagy csalás?
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?