Leszázalékolták az öcsémet. Érdeklődöm, hogy a rokkantságnak vannak-e előnyei? (tudásbázis)
Az utolsó mondattal mélységesen egyetértek.
Az "előnyökről" annyit: tudsz olyan betegséget, ami előnyös?
Amit te írsz az a mozgáskorlátozottakra vonatkozik nem a rokkantakra. Én is mozgáskorlátozott vagyok, de dolgozom, nem vagyok rokkant.
Súlyadót fizetek, mert a férjem nevén van a kocsi.
Az utazási kedvezmény és a gk. szerzési támogatás jövedelemfüggő. Kb. 10 évig beadhatod autóra az igényedet mire megkapod /esetleg/ a 300 ezret utalványban, de nem mindenhol fogadják el.
A közlekedési támogatás 7000 Ft egy évre.
Az akadálymentesítési támogatáshoz tervrajzot kell csináltatni és számlával igazolni mire költötted, igaz én még 150 ezerről tudok.
Szóval jó sokat kapsz miközben nem tudsz járni, fájdalmaid vannak, a wc-re is autóval kell menned.
-súlyadót nem kell fizetni,
-utazási kedvezmény,
-lakásfelújítás,akadálymentesítés vagy zuhanyzó kialakítására egyszeri 250eft.(az összeg lehet hogy változott
-Ha le akarja cserélni az autóját(nevén lévő autó)300eft és azt hiszem annyi a kritérium négy évig nem adhatja el
De nézz utána a neten,vagy kérdezd meg az önkormányzatnál
Ami régen 50% volt az most mennyinek felel meg?
És amellet lehet dolgozni 8 órában nem tudjátok?
Pecsételős? Akkor az sem korlátlan....nem?
Azért indítottam a topicot, hátha van olyan aki biztosan tudja. Neten írnak mindenfélét...
Egyről tudok, beállhat a rokkantak parkolójába.
(Nem viccnek szántam.)
Úgy értem, hogy utazási kedvezmény...stb.
Próbáljuk a jobbik oldalát nézni a sok rossznak...
További ajánlott fórumok:
- A Földhivatalnál a tulajdoni lapot egy érdeklődő kikérheti vagy csak a tulajdonos?
- Mit takar/mit lehet tudni arról az emberről aki 80%-ban skrizofréniában leszázalékolt?
- Hogyan változtak a kategóriák leszázalékolásnál?
- Tudja valaki, hogy vajon ki lehet az a két leszázalékoló orvos, akit letartóztattak Egerben?
- Jogos-e a rokkantsági nyugdíj megvonása?
- Ha leszázalékolás után dolgozni kezdek, a havi 20.300 mellett elveszik a 90%-os kártyát is?