Lencsefőzelék pikánsan recept
45 perc
A Lencsefőzelék pikánsan hozzávalói:
fél kg lencse
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
fél db zeller
3 gerezd fokhagyma
3 db kisebb burgonya
1 tk. citromlé
1 tk. mustár
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, babérlevél
A Lencsefőzelék pikánsan elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára vízben áztattam, majd lecsurgattam és feltettem vízben főni a megtisztított és felszeletelt fokhagymával, a sárga- és fehérrépával, a babérlevéllel, a kettévágott zellerrel. A burgonyákat meghámoztam és nagy lyukú reszelőn a lencséhez reszeltem. Fűszereztem, hozzáadtam a mustárt és addig főztem amíg a lencse meg nem puhult. Utána kivettem belőle a zellert és a babérlevelet. Pár csepp citromlével tehetjük még pikánsabbá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 21. 19:51
A lencsefőzelék pikánsan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.