Babos burgonyafőzelék recept
80 perc
Zsírszegény
A Babos burgonyafőzelék hozzávalói:
fél kg tarka bab
1 kg burgonya
1 db babérlevél
1 fej nagyobb vöröshagyma
2 ek. liszt,
2 ek. étolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, ételízesítő
A Babos burgonyafőzelék elkészítési módja:
A babot előző este beáztattam, majd leszűrtem. A burgonyát meghámoztam, félbe vágtam és így karikáztam fel A hagymát megtisztítottam, karikákra vágtam és az olajon a babbal és burgonyával megpároltam. Beletettem a felszeletelt fokhagymát, megszórtam liszttel és pirospaprikával, majd felöntöttem kb. fél l vízzel. Ízesítettem és a babérlevéllel addig főztem, míg a bab meg nem puhult. (Nem baj, ha a burgonya kicsit összetörik közben.) Tejföllel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 17. 16:56
A babos burgonyafőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.