Lemosható falfesték (Dulux Easy care): van értelme? (tudásbázis)
Kinéztünk a Dulux Easy care foltálló színek közül egyet az újépítésű lakásunkba, ősz elején lesz az átadás. Az építtető szerint azonban a lemosható falfestékek túlzottan "bezárják" a száradó falat és állítólag több korábbi vevőjének, akinek ezzel lett festve, utána elég penészes volt a lakása, mert nem tudott kiszáradni a fal.
Mások szerint egyszerűen nem moshatók ezek a festékek, mármint nem lehet eltüntetni róla a foltokat. Internetes értékelésekben viszont jókat írnak róla.
Örülnék, ha foltálló falfestékkel lenne kifestve a lakás, de ezek után bizonytalan vagyok.
Arra is gondoltam, hogy mivel korábban más újépítésű lakásban (albérletben) beköltözéskor tiszta penész volt az új konyhabútor, gondolom nem száradt ki a fal, hiába a sima festék, nem foltálló, és nálunk sem lesz sok idő szárítgatni, ezért bérlünk 1-2 napra egy beltéri nagy teljesítményű páramentesítőt. Szerintetek az ilyesminek van értelme? Vagy válasszak inkább sima festéket?
További ajánlott fórumok:
- Ha a radiátort a fal színére szeretném festeni, lefesthetem a falfestékkel?
- Beltéri falfestékbe kevertünk színt, narancssárgát szeretnénk, de rózsaszín lett. Lehet valamilyen másik színnel javítani rajta?
- Véleményeket szeretnék a Platinum falfestékekről!
- Mivel kell belső falfestéket/diszperzitet házilag színezni?
- Az élénk színű falfestéket befogja egy pasztell?
- Dulux falfestékfoltot hogyan távolíthatok el pólóból?