Mivel kell belső falfestéket/diszperzitet házilag színezni? (tudásbázis)
Már többször használtuk, nem volt vele semmi gond, amig nem akartuk színezni. Fehéren szép. De, színezni nem tudtuk. Mindegy még tavaszról maradt 3 bödön, azt el kell használni. Kidobni nem fogom!!:)) Ha, nem sikerül a szinezés, akkor csak a plafon lesz vele lekenve.
Az előre kikevert festékekkel az a baj, hogy nincs olyan színű ami tetszene. A gépikeverés, pedig nagyon drága. Akkor már inkám kisérletezem, igy is érdekes színek sikerednek. legalább, nem lesz olyan unalmas, a fal színe:))
Színezőpasztával, de ezzel csak pasztell színeket érsz el. Ha többet teszel bele mint az előírt mennyiség, akkor nem lesz sötétebb csak kifoltosodik.
Ha erősebb színt szeretnél, akkor érdemes megvenni az előre legyártott festékeket, ezek por formában kaphatók, vízzel kell higítani és bárki fel tudja kenni, ja és olcsók is.
Akkor jó!:)) Azt hittem, bennünk van a hiba!:( Egyébként a férjem teljesen kiakadt. Én mondtam neki, hogy ez barack virág szín, akkor megnyugodott!:)) De, egy idő után, beállt a szoba közepére és megkérdezte: Miért barack virág szín? Mire mondtam: Mert, jobban hangzik, mint a bugyirózsaszín!:)) Mit mondhattam volna?:))
Egyébként többféle pasztát, színezőt láttam azért gondoltam, biztos többen is használéják! Van két vödör diszperzitünk, csak színezni kellenne. :))
Nem vagyok nagyon otthon a témában, ami kevés rémlik, aszerint a pasztákkal élénk színt kikeverni lehetetlen. A por alapú színezők valamivel erősebbek, tehát mondjuk alkalmasabbak az élénk színek elérésére, de én utoljára úgy 10 éve láttam olyat, akkor sem üzletben.
Élénk szín esetében én javasolnám a festék gépi kevertetését, ami egyébként meglehetősen drága, de ha biztos végeredményt akarsz, akkor megéri.
Supralux falfesték színezőt vettem, és a sárgarépa szín helyett, bugyi rózsaszínű lett a falfesték. Ha többet tettem bele akkor mályva színű lett.:(
Van valakinek tapasztalata?
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet marcipánt szinezni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Mivel tartósitod a házilag készitett kozmetikumaidat, tisztitószereidet?
- Nem kaptam kék ételfestéket, házilag készítenék fondant, mivel tudom esetleg kékre színezni?
- Házi gyurmát mivel tudnék ZÖLD-re színezni, ha nincs itthon ételfestékem?
- Nem fedi be a sima fehér falfesték a fehér falon lévő foltokat, mivel lehetne megtisztítani?