Ha a radiátort a fal színére szeretném festeni, lefesthetem a falfestékkel? (tudásbázis)
Sziasztok!
A radiátor elkészült!Igaz eddig még csak egy,de szerintem jó lett.Csiszolva,radiátorfestékkel lefújva.Elégedett vagyok magammal!Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat!!!!
Szép napot!
Két okból is nagyon fontos, hogy a radiátor megfelelő minőségű festékkel legyen lefestve.
Az egyik, hogy a hőingadozás miatt hamarosan ne váljon le (ugye nem szeretnél 1 fűtési idény múlva radiátort festeni?), a másik meg az optimális hőleadás.
Én már csak tudom: annak idején saját kezűleg festettem 6 bazi nagy radiátort arra való zománccal, de még az is lepattogzik. (Igaz, néha sikerül felforralnom a vizet a kazánban.)
Kompresszorral gyorsabban, könnyebben lehet eredményt elérni mint ecsettel, de mindkét módszernél ügyelni kell, hogy a festék ne folyjon meg, mert az csúnya lesz.
Menj el egy szakboltba megfelelő minőségű festékért, ott biztosan tudnak tanácsot adni a színezésre is.
Sziasztok!
A radiátorfesték fényes, én viszont matt színeket szeretnék.Ilyen is létezik, vagy ne legyenek extra igényeim?
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
A radiátorfesték még akkor is lepattogzik, ha nem ér hozzá senki, nemhogy falfestéktől :(
Nem! Vigyél a falfestékből mintát olyan festékboltba, ahol kevernek ki színeket és mondd meg, hogy radiátorfestéket szeretnél.
A falfesték le fog peregni róla, mert nem hőálló!!
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehetne elérni, hogy folyton legalább langyos legyen a radiátort? Cirkó keringteti a radiátorokban a meleg vizet, azaz azzal fűtünk.
- Beltéri falfestékbe kevertünk színt, narancssárgát szeretnénk, de rózsaszín lett. Lehet valamilyen másik színnel javítani rajta?
- Véleményeket szeretnék a Platinum falfestékekről!
- Mivel kell belső falfestéket/diszperzitet házilag színezni?
- Az élénk színű falfestéket befogja egy pasztell?
- Fehér falfestékek közül melyik a legjobb?