Lekváros papucs recept
A Lekváros papucs hozzávalói:40 dkg liszt
2-3 főtt krumpli
15 dkg zsír
1 csomag szárított élesztő
1 tojás
2 kanál cukor
1 doboz tejföl
kis só
Tetszés szerinti lekvár, esetleg porcukor a tetejére.
A Lekváros papucs elkészítési módja:
A főtt krumplit sajtreszelőn lereszeljük. Utána beletesszük a zsírt, tejfölt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőélesztőt és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Az egészet jól összegyúrjuk, kicsit kelni hagyjuk langyos helyen. Lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kis lekvárt. Két oldalról a széleit jól összecsipkedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé. Ne legyenek közel egymáshoz. A tetejét tojássárgájával lekenjük, kicsit állni hagyjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb: 20 percig sütjük, míg szép világos aranybarna lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. szept. 3. 05:30
A lekváros papucs elkészítési módja és hozzávalói.