Lejár a fiam után a GYED hamarosan, szeretném tudni mivel járnék jobban, ha a kisebbik fiam után a GYED-et vagy ha GYES-t igényelek? (tudásbázis)
Sziasztok!
Ez jo téma, mert én is ebbe a cipőben járok.
Szoval jelenleg a 2. lányommal dec. 31-ig gyesen vagyok. 2009.04. 16.-ára várjuk a 3. babát.
Az a kérdésem, hogy jan.1 és ápr. 16 között min legyek?
Még a 2 csaj után járo szabim benn van.
Gondoltam ezt kiveszem, majd TGYs és gyed.
Szerintetek esetleg más ötlet?
Persze a z a cél, hogy jo gyedet kapjak.
Köszike.
Én ebben a helyzetben beballagtam a TársBizt irodába, előadtam az extraszőkét, s mindegyik variációról kifaggattam őket.
Ott volt minden variáció.
Nekem csak döntenem kellett.
Egyszerre csak egyféle ellátást vehetsz igénybe. A TGYS és a GYED közötti különbség annyi, hogy a GYED maximalizálva van - sztem az illetékeket ugyanúgy vonják utánuk, de ebben azért nem vagyok biztos. Ha te most max. GYEDet kapsz, akkor ez a bizonyos maximalizálás lehetett az alapja annak, hogy a második baba utáni TGYS igénybevételével többet kapnál.
Miután a kicsi már 4 hónapos, nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni. Utána kellene járni, hogy a TGYS-t visszamenőleg meg lehet-e igényelni a kicsire?
Az 99%, hogy a GYED magasabb összegű, mint a GYES, tehát most nem az első, hanem a 2. baba után kell megigényelned a GYEDet és majd az ő 2. éves kora betöltésekor a GYESt.
Amelyik a magasabb.
S ne felejtsd el, kiveheted a 2 gyerekre a 100%-ot érő szabadságot is!!!
További ajánlott fórumok:
- Ne szomorkodj, hamarosan jönni fog a pocaklakó! :)
- Lehet-e érezni, hogy hamarosan megindul a szülés?
- Kisbabát szeretnék hamarosan
- Kreatív ötleteket várok, hamarosan nyíló kocsma/kávézó/diszkó névválasztásához!
- Ha nem lépek, hamarosan megbolondulok!
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?