Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lejár a fiam után a GYED hamarosan, szeretném tudni mivel járnék jobban, ha a kisebbik fiam után a GYED-et vagy ha GYES-t igényelek? fórum

Lejár a fiam után a GYED hamarosan, szeretném tudni mivel járnék jobban, ha a kisebbik fiam után a GYED-et vagy ha GYES-t igényelek? (tudásbázis)

16. encike 2 (válaszként erre: 15. - Vilma007)
2008. nov. 12. 09:17
Ha van munkaviszonyod, akkor ugyanugy megillet minden juttatás.
2008. nov. 8. 19:45
Én az elsőt 8 éve szültem, akkor GYÁS után 2 éves koráig GYED-en voltam.Ezután 2 hónapig GYES-en, akkor született a második és akkor kezdtük elölről.Most nem tudom, így van-e még?
2008. nov. 4. 10:53

Sziasztok!

Ez jo téma, mert én is ebbe a cipőben járok.

Szoval jelenleg a 2. lányommal dec. 31-ig gyesen vagyok. 2009.04. 16.-ára várjuk a 3. babát.

Az a kérdésem, hogy jan.1 és ápr. 16 között min legyek?

Még a 2 csaj után járo szabim benn van.

Gondoltam ezt kiveszem, majd TGYs és gyed.

Szerintetek esetleg más ötlet?

Persze a z a cél, hogy jo gyedet kapjak.

Köszike.

13. rasza
2008. nov. 2. 23:57
Ha az elsővel gyesen van az ember/közbe nem dolgozik/ akkor ha megszületik a második ezalatt,akkor a második után ismét lehet igényelni a gyedet?
2008. nov. 2. 19:51
Ez érdekes, szerintem már a kisebbik fiad után, mikor megszületett, ugye 24 hétig a szülési szabit kellett volna kérned és utánna GYED-et!
11. ec63a7fc29 (válaszként erre: 10. - D@nu)
2008. nov. 2. 19:43
Akkor menni kell, telefonálni, agyára menni, ez a dolga. VÁLASZOLJON!!!
10. d@nu (válaszként erre: 9. - Ec63a7fc29)
2008. nov. 2. 19:40
:) Igen, de ez csak akkor megy, ha a pultnál nem éppen egy "nálad" sokkal szőkébb ül. A férjem most 2 hete fogott ki egy ilyet. :S
9. ec63a7fc29 (válaszként erre: 6. - Wanda8)
2008. nov. 2. 19:33

Én ebben a helyzetben beballagtam a TársBizt irodába, előadtam az extraszőkét, s mindegyik variációról kifaggattam őket.

Ott volt minden variáció.

Nekem csak döntenem kellett.

8. d@nu
2008. nov. 2. 19:31

Egyszerre csak egyféle ellátást vehetsz igénybe. A TGYS és a GYED közötti különbség annyi, hogy a GYED maximalizálva van - sztem az illetékeket ugyanúgy vonják utánuk, de ebben azért nem vagyok biztos. Ha te most max. GYEDet kapsz, akkor ez a bizonyos maximalizálás lehetett az alapja annak, hogy a második baba utáni TGYS igénybevételével többet kapnál.

Miután a kicsi már 4 hónapos, nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni. Utána kellene járni, hogy a TGYS-t visszamenőleg meg lehet-e igényelni a kicsire?

Az 99%, hogy a GYED magasabb összegű, mint a GYES, tehát most nem az első, hanem a 2. baba után kell megigényelned a GYEDet és majd az ő 2. éves kora betöltésekor a GYESt.

2008. nov. 2. 19:31
Sziasztok.A gyes az 28500 bruttoban.A gyed az pedig jóval több.De megtudod nézni a családi lap.hu oldalon.
6. wanda8 (válaszként erre: 3. - Tacus)
2008. nov. 2. 19:22
a gyed több azt tudom.Csak most,hogy voltam az igénylő lapokért ott mondta a nő,hogy miért nem mondtam le agyedet mikor megszületett a kisebbik fiam,mert úgy többet kapnék pár százalékkal.Ezért vagyok tanácstalan.Illetve most újra elmehetk TGYÁS-re?
2008. nov. 2. 19:22
A GYES összege 28500 ft , de nem tudom, hogy ez nettó vagy bruttó. Így már van összehasonlítási alapod.
2008. nov. 2. 19:19

Amelyik a magasabb.

S ne felejtsd el, kiveheted a 2 gyerekre a 100%-ot érő szabadságot is!!!

2008. nov. 2. 19:16
Szerintem jobban jársz a GYED-el. GYES sokkal kevesebb
2008. nov. 2. 19:13
Attól függ mennyi gyedet kapsz. A gyes általában jóval kevesebb, csak a mindenkori minimálnyugdíj.
2008. nov. 2. 19:05
Segítsetek!Lejár a fiam után a GYED hamarosan, aszeretném tudni mivel járnák jobban ha a kisebbik fiam után a GYEDet vagy ha GYESt igényelek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook