Leírnád ide kedvenc diétás sütireceptedet? (beszélgetés)
Reggeli itóka!
1 liter 1.5% tej 3-4 dl bármilyen gyümölcslé.
Jól összerázod és iható.
1 liter 2.8% tej 1 pohár kefir: A tejet felforralod, majd kihűtöd langyosra és belekvered a kefirt és kész - 3-4 óra mulva meleg helyen kész a finom kefired. /nyáron napon télen radiátor közelében/
Bár milyn főzelékek habarásához is lehet használni. tejfől helyet.
a legjobb dietas edesek recept
csomolcsoket aprora vagjuk es oszekeveruk zsirmentes joghurtal.fantasztikusz
Nekem van egy. Egy zabpehely dobozán olvastam, és már többször megcsináltam, igaz én mandula helyett dióval, de úgy is nagyon finom.
Mandulás-gyümölcsös zabpehely sütemény
Hozzávalók:
25 dkg teljeskiörlésű zabpehely
1 kg alma
25 dkg erdei gyümölcskeverék (én fagyasztottam szoktam venni)
5-6 dkg szeletel mandula (én diót használtam)
fahéj
olivaolaj
Elkészítés:
Az almát hámozva a reszelő nagyobbik lyukú részén lereszeljük, de egy db almát meghagyunk, melyet majd a végén hámozás nélkül vékony szeletekre vágunk. A zabpelyhet az erdei gyümölccsel és a reszelt almával valamint a fahéjjal, meg egy kevés olivaolajjal jól összedolgozzuk. Tepsibe tesszük a masszát, és a szeletekre vágott almával, valamint a dióval diszítjük, majd középmeleg sütőben megsütjük. (A recept 25-30 percet ír, de az én légkeveréses sütőmben hamarabb elkészült. Finom fahéj illat szálldogált, és édes volt annak ellenére, hogy nincs benne cukor.)
Ez nem süti, de én nagyon szeretem:
fagyasztott vagy jó hideg málna + édesítőszer + diétás tejszínhab
Ja, és azért kamu túrós, mert olyan, mint a túrótorta...
Ribizkével is biztos finom. :-)
Hát nem tudom minek nevezik ezt a sütit, én kamu túrósnak, de nagyon finom, főleg így nyáron.
Hozzávalók:
Keksz (természetesen diétás)
Vaníliarúd
Édesítőszer (folyékony)
Zsírszegény tejföl
Gyümölcs
Tortazselé (fent említett folyékony édesítővel megfőzve)
1 sor keksz a tepsi aljára, rá egy kb. 1,5 cm réteg a tejfölből, amit előzetesen ízesítettél az édeskével és a vaníliarúd kikapart magvaival... arra megy még egy réteg keksz, majd megint tejföl, végül jöhet rá a gyümölcs (málnával, eperrel, szederrel az igazi), és a tetejére a piros tortazselé (2 csomagot 4 dl vízzel főzök meg, így jó kemény lesz).
Pár óra alatt átázik a keksz, gyönyörűen szeletelhető a süti, isteni és még nem is drága.