Lehet pszichoszomatikusan ennyire durván megbetegíteni magam? (beszélgetés)
Tudományosan bizonyított tény, hogy a lelki probléma előbb-utóbb fizikai tüneteket okoz.
Mindenki lelkében vannak olyan fiókok amik ha kinyílnak, nem mindig képes az egyén egyedül bezárni. Ekkor kell egy jó segítő, de nem az fogja bezárni a fiókodat, hanem te magad. Az, hogy odáig eljutottál, hogy ez tudatos, már út a probléma megoldásáig.
Ismerek valakit aki autóimmun beteg, senkit nem szeret, még saját magát sem. (Az autoimmun saját magát rombolja) Autoimmun mellette nárcisz is.
Meg kell keresni a probléma gyökerét, ha egyedül nem megy, akkor segítséggel. Lehet, hogy évekig tartó terápia szükséges, de ha segítőt keresel akkor csakis ajánlás alapján, olyant aki már segített ismerősön és használt is. Egy ilyent tudok. :)
szia, a kulcs a Te kezedben van, ha jól akarsz lenni akkor jól is leszel, ennyi a titok, és ne engedd magad lehúzni, csinálj olyan dolgokat amiket szeretsz
melozol?
Köszi szépen ennek örülök ,hogy van aki azért meggyógyult ebből , mert eddig szinte csak olyanokat olvastam ,hogy nekem is ilyen van meg ez sem segít meg az sem.
Pár példát hallottam csak való életbe ,hogy valaki kimászott ebből , például egy idősebb nőtől hallottam ,hogy neki is előjött derealizáció ( aki nem tudná: [link] amikor nemtudom mennyi idő után otthagyta a férje. Ő is depis lett meg nagyon besz*rt tőle de neki nem tartott asszem csak fél évig mire összeszedte magát mert amúgy is valami természet gyógyász féleség (és hogy gyógyíthatna másokat ha maga is ilyentől beteg?).
Kimaradt:
A légzésterápia:
3 másodperc alatt belélegezni, és 5 másodperc alatt kilélegezni, és szépen szemléltették, hogy nyugodott meg a test, a pulzus hogy áll helyre!
Csak követni kell a gyógyultak tanácsát, és hallgatni rájuk, nem elmenekülni a betegség mögé, mert azzal nem változik semmi.
Sziasztok!
Sünikével maximálisan egyetértek. 6 éve olyannyira bepörgettem magam hogy darabokra hullott a testem. Igenis képes vagy pszichoszomatikus tüneteket produkálni, nekem állandóan 110-140-es pulzusom volt miatta, voltam bél és gyomortükrözésen, CT-n, stb, napról-napra épült le az egész szervezetem, mindez a pszichének köszönhetően.
5 hét az akkori OPNI-ban, majd 1 év terápia mire összeállt bennem minden. Pánikbetegség a múltté, mert az agyban, lélekben kell rendet rakni.
Kívánom Neked is sikerüljön! Látod itt 2 pozitív példa is van:)
Ez így van! Hajlamosak vagyunk egy betegség mögé bújni, és elrejteni a valódi forrást, és megoldani a problémát, ami a probléma, a kiváltó ok gyökere, azt kell megszüntetni!
Régen kiírogattam a pánik fórumba, és milyen érdekes, és ez nagyon tanulságos! -, én régi, gyógyult pánikbeteg vagyok.
meggyógyultam, mert meg akartam gyógyulni, és leküzdöttem úgy, hogy szembe mentem a félelmeimmel.
Az agyban dől el!
Régen volt egy magyar tv-n ment sorozat, magyarok készítették, közönséggel, az emberi testről szólt, valódi események szemléltetésével a stúdióban, és ott bemutatták számítógéphez csatlakoztatott elektródákkal, hogy aki követi a légzésterápiát, annak normalizálódik a pulzusa, és nem fog össze-vissza verni. Minél jobban kapkodja valaki a levegőt, annál rosszabb, annál több szén-dioxid halmozódik fel a vérben, annál gyorsabb a pulzus.
Persze, ha az ember megfigyeli a pánikos fórumon, már nagyon rég nem írtam oda, mert eszük ágában sincs elolvasni a gyógyult beteg tanácsát, sokkal inkább menekülnek a pánik mögé, és mást sem tesznek, mint panaszkodnak, hogy jaj, milyen rosszul vannak.
Magasról tesznek a gyógyult pánikosra, meg sem hallgatják a tanácsát.
Így mi a francnak adnék több tanácsot, ha rám sem bagóztak? - sokkal inkább sajnáltatják magukat, hogy milyen betegek, és milyen rosszul vannak.
Mert milyen jó elbújni a betegség mögé, mint aki bezárja magát a saját kis világába, ahol biztonságban van, mintha szembe mennénk a félelmeinkkel, és tennénk is azért, hogy legyőzzük azt.
Minden a pszichéből indul ki, minden az agyban dől el. A legtöbb pszichés betegséget mi magunk idézzük elő rögeszmékkel, rossz beidegződésekkel, és akkor van baj, amikor átesünk a ló túloldalára a rögeszméinkkel, vagy beidegződéseinkkel.
A pszichés problémákat mi magunk vagyunk csak képes legyőzni, más nem teheti meg mi-helyettünk.
Csak TE magad vagy képes legyőzni minden rossz szokást, beidegződést, legyen az bármi, ami a pszichével kapcsolatos.
Úgy 1-2 éve változtam sokat és az ember azt hinné ezzel megoldódik a dolog pedig nem.
Mindenki mondja ,hogy milyen jól nézek ki általában mindenhol megnéznek vagy flörtölnek velem van hogy utcán is , a testemmel elég sokat foglalkozok és ápolt is vagyok full pedáns ,hogy mindig jól nézzek ki és meg tudjak felelni a nagy semminek. De ez gondolom átlagos az ilyen komplexusosoknál mint én vagyok. Rengeteget olvasok , és azért viszonylag okosnak tartom magam (de ezt sem tudom senkivel megosztani mivel az a pár ember akivel napi szinten beszélek iskolában azok meg elég ostobák most nem bántásból de tényleg)még az ízlésem és a helyes írásom is egész jó de mindezek ellenére semmi önbizalmam és sosem tudtam még egészséges kapcsolatot kialakítani senkivel.
Ilyen például szédülés, durva fáradtság érzet , pánikolás, mellkasi fájdalom, ájulás érzés, hasmenés ,hasfájás stb. És ezek váltakoznak általában elég csak rágondolnom valamelyikre és már ott is van. Van hogy aludni se tudok emiatt. Ami most van az igazából elég furcsa , ilyenről még nem hallottam konkrétan fáj , zsibbad rohadtul a lábam. Komolyan szinte elviselhetetlenek ezek. És nincs szervi bajom 19 éves vagyok ezen kívül tökéletesen egészséges, bár ez mindent elront.
Pszichológussal végülis rájöttünk ,hogy ezek állítólag azért vannak mert el akarom "terelni" a figyelmem valamiről vagy "könnyebb" ezzel foglalkozni mint szembesülni a valódi problémáimmal. Annyiból igaza van ,hogy tényleg nagyon rossz belegondolni hogy egy csődtömeg vagyok. Ez már egy másik történet , és végülis belegondolva nem meglepő ,hogy így alakultak a dolgok. Leírom azt is hátha valakit egy kicsit is érdekel.
További ajánlott fórumok:
- Miért siránkozik ennyire a magyar?
- Szoknya és vastag lábikó. Nos ennyire gáz lenne?
- Milyen mentális és pszichoszomatikus következményei lesznek, ha olyan helyre megyek dolgozni, amihez nulla motivációm van?
- A klimaxot előzi-e meg pszichoszomatikus betegség, mielőtt még bármiféle fizikai tünetet produkálna?
- Hallottatok már a pszichoszínházról? Esetleg jártatok is Bácskai Juli előadásán? Mi a véleményetek róla?
- Tud valaki ajánlani pszichoszomatikus ambulanciát vagy krónikus betegségekkel foglalkozó pszichoterapeutát?