Lehet kapni olyan mosógépet,ami szárítógép is egyben? Ha igen, milyen árban van és milyen márkát érdemes megvenni? Esetleg tapasztalatok? (tudásbázis)
Nekem volt mosó,-szárítógépem,annyira összegyűrte a ruhákat, hogy gyötrelem volt a vasalás.:-( Egyébként semmi bajom a vasalással,szinte mindent vasalok....
Most külön van mosógépem és külön szárítógépem - így álom a vasalás is: nem gyűri, csak szárítja:-)
irtam is elobb!
hogy oda kell figyelni mit hogyan kell mosni :)
es az szaritora is ervenyes :)
Én is. Sőt van, amit szárítok is. Főleg a garbókat, mert előtte mindig bebüdösödött a nyaka
:(
nem tudom ,mert engem lebeszeltek a szaritosrol,es nem is vettem meg..
szoval nekem ezert nem lett, mert gyuri a ruhakat,es en utalok vasalni :))
lusta-diszno a masik nevem :))
a kotott dolgokkal vigyazni kell, mert azokat a mosogep is tonkreteheti!!
nem hiaba vannak a cimkeken rajta a mosasi tippek!
es nem hiaba van a kezmosas odarajzolva, es ha megnezitek, szinten minden ami pulover es kotott, azt mind kezmosassal ajaljak!
de ezt meg lehet oldani ugy a mosogeppel, hogy 30 max 40 fokon mosni es keves centrifuga vagy egyaltalan semmi centrifuga :)
Nem tudod beszámítatnia régi gépeket egy újba? Biztos vannak ilyen akciók. Én a szervízelés miatt is választottam, külön gépet. Nem bízom azokban, amikben egyben funkció van. A másik, hogy a mosó gépem 6 kg-ot mos, ha egyben van akkor 2*3 kg tudok szárítani. Dupla energia felhasználással, és dupla idővel...Így hogy külön van, 6 kg ruhát szárítok, úgy hogy a következő adagot már mosom. Nekem nem gyűri a ruhákat, de ez függ a mosógép centrifugájától is. Ahhoz hogy jól szárítson, legalább 800 fordulaton kell centrizni!
De ez csak az Én véleményem. Szerintem kérdezz meg egy szakembert is!De nem eladót, hanem szerelőt!
igen a tonkre megy, az azt jelenti hogy kifakul es ki is lyukadhat mivel egybol megszarad a ruha, a nagy ho hatasara, es attol toredeznek az anyag szalai...
de mondom ez csak akkor ha tul nagy hofokon szaradnak!!!
es abban is van valami h nem kell agyon pakolni mert akkor jobban gyurodnek :)
es a gorenje...hat nekunk sok haztartasi gepunk van ettol a cegtol, de nem mosogep, mert mind azt ajanlottak, panaszunk meg nincs ra, de hat nem tudom, lehet mas is ugyanolyan jo vagy jobb...az eladotol fugg o mit ajal, es ok altalaban a dragabbat ajaljak...
Tönkre megy= elolvad, nem lehet többet használni.
Nem kell semmi kivezető lyuk csak a szokásos: vízcsap, lefolyó.
A kombinált gépeknél általában kevesebb ruhát száríthatsz, mint amennyit mostál. 5kg mosott ruhát két részletben tudod megszárítani…Egy mosógép, és egy szárítógép dobja egészen más. A mosógép dobok kis lyukúak, a szárítóké pedig nagy lyukú. (Ezt egy mosógépszerelő mondta) . . így ha mosó-szárítót veszel, sokkal rosszabb a hatásfok mind mosáshoz, mind szárításhoz.
Nekem külön szárítóm van, és soha nem gyűri a ruhát. Igaz nem is úgy rakom át a gépből, ahogy kiveszem, hanem kicsit megrázom a ruhákat!
Nekem sikerült használt szárítógépet vennem 30 ezerért :)Ez azért is jó, mert sokkal nagyobb a befogadóképessége, mint a kombinálté.
Bár megvannak a maga korlátai, de ezzel együtt is imádom (hogy miért nem vettem már előbb ... ?):
- leginkább kisebb daraboknál jött be (bugyik, zoknik, trikók, gyerekruhák), de - nálunk legalább is - úgyis ezeknek a teregetése veszi el a legtöbb időt.
- akkor gyűri a cuccot, ha nagyon megpakoljuk ;)
- lepedőket, abroszokat továbbra is teregetek, bár elvileg ha csak 1-2 darabot teszel bele, akkor nem gyűri össze (ezt azért még nem próbáltam energiatakarékossági szempontból) :)
Ja, igen: és sokkal, de sokkal puhábbak a ruhák! :)
Szia!
Én a gorenje-t ajánlom. Drága, de az mosógép! De amúgy én mindenben ezt a márkát ajánlom, csak 1× kell megvenni!
hat igen az teny hogy nagyon gyurodnek, ezert sem szabad teljesen ott szaritani a ruhat, enyhen nedvesen kell kiszedni hogy akkor vasald ki es tulajdonkepp a vasalo altad szaradnak meg teljesen (anyumtol tudom, etterem-hotelben dolgozott kulfoldon, ahol az ido megtakaritas miatt volt szarito) es muszalast meg vagy egyaltalan vagy nagyon pici hofokon lehet szaritani
arra is kell figyelni hogy legyen rajta szabajzo, hogy szaritsa a ruhakat!
bennlakasban laktam, es ott is szaritos mosogep volt, es a takarito neni aki kezelte, berakta a ruhakat mosni, nagy hofokra tette a szaritot es biza tonkre mentek a ruhak, sot! a farmer nadragok is!!! ha azok nem birtak gondold el mi lehetett a tobbivel!
ugyh vigyazni kell!
de amugy nekem semmi kivetni valom a szarito ellen :)