Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lehet gyógyvízben fürdetni kisbabát/kisgyereket? fórum

Lehet gyógyvízben fürdetni kisbabát/kisgyereket? (tudásbázis)

2009. jan. 7. 18:08
Nem!!!Csontritkulást okozhat!
2009. jan. 7. 17:16
A férjem háta, meg az én térdem miatt ajánlották a gyógyvizet. A gyerekeknek nem indokolt, nincs semmi bajuk, csak tudni akartam hogy nekik amúgy káros-e, azaz nem fürödhetnek-e benne? Esetleg vmi megelőzés gyanánt, vagy ez hülyeség? Gyógyvizet csak indokolt esetben lehet használni, megelőzés miatt nem,vagy vmi jó hatása nincs?
12. Pirosalma (válaszként erre: 10. - 580dbd446c)
2009. jan. 7. 16:30

Értem már. Akkor ott kérdezd meg (ill. ha indokolt, az orvosotokat)!

Tulajdonképpen minek a gyógyvíz?

2009. jan. 7. 16:27

Szia, Kriszti!

Miért kell neki a gyógyfürdő, ha - feltételezem -, egészséges? Mint mikor az ember indok nélkül issza a különféle gyógyteákat, mert az ezt meg azt csinálja (amikor nincs is rá szüksége,).

Ha viszont mondjuk, azért fürödne benne, mert csatlakozik hozzád, hozzátok, akkor kérdezzétek meg az orvosotokat vagy a helyi illetékeseket (amennyiben valami betegsége van a kicsinek, az orvost is feltétlenül!)!

2009. jan. 7. 16:01
A mi esetünkben nem a fürdőről van szó. Mi kútból hozzuk, bár igaz ugyanaz a víz, ami a szoboszlói gyógyfürdőben a strandon van. Majdcsak 80-90 fok forró, ugyhogy hígitani kell hideg vízzel. De igaz, megnézem a szoboszlói fürdő oldalát, hátha szolgálnak infót.
2009. jan. 7. 15:40
A gyógyfürdőben ki van írva, hogy hány éves kortól lehet használni. Legalábbis, ahol én eddig voltam, ott így volt. De az adott fürdő internetes oldalán is biztosan fent van.
8. Raistlin Majere (válaszként erre: 7. - Benvik)
2009. jan. 7. 15:31
Ez nem minden esetben van így! A víz összetételétől függ!
2009. jan. 7. 15:26
Nem!!! 14 éves kor alatt szigorúan tilos!!!!
2009. jan. 7. 15:22
Nem!!
2009. jan. 7. 15:22
Mi Hajdúszoboszló mellett egy kis faluban lakunk és gyakran átjárunk Szoboszlóra gyógyvizet hozni, van ott egy kút ahonnal ingyen lehet vizet hordani. Mi szoktunk otthon benne fürödni, de a gyerekeket még nem mertem belerakni. Akkor ne is tegyem?
2009. jan. 7. 15:16
A víz összetételétől függ. Mondjuk mi babaúszásra jártunk a lányommal 3 hónapos kora óta, most 7 évre rá gyógyvízzé minősítették ugyanazt a vizet. A gyerek túlélte :-)
2009. jan. 7. 15:16
14 éves kor felettiek bemehetnek a gyógyvízbe.
2009. jan. 7. 15:12
Nem.
2009. jan. 7. 15:10
Lehet gyógyvízben fürdetni kisbabát/kisgyereket?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook