6 hetes kiscicát lehet fürdetni? Hasmenés után (tudásbázis)
bolhák ellen tényleg nem a fürdetés (még ha bolha elleni is a sampon), hanem bolhanyakörv, cseppek és társaik a jó megoldás. Ha kapsz egy bolhás macskát nyilván először megfürdeted, hogy elpusztuljon az összes egyszerre, de utánna már másképp kell védekezni.
Szerintem is, a macska tiszta állat, ha nincs különösebb oka nem kell fürdetni. Szőrét fésülni rendszeresen és kész.
Miért nem vagyok oda a cica fürdetéséért??
A macskafélék nem szeretik a vizet.A vizes részeket általában
elkerüli, ha véletlenül reá fröccsen, rázza lábát, bundáját azonnal
tisztogatja, a vízcseppektől. Biztosan hozzá lehet szoktatni, eltűrik de nem szeretik. Szerintem, kín szenvedés részére a fürdés, de a gazda részéről is egy kaland lehet, mivel biztosan védekezni próbál, s a gazdit jól összekarmolja.Ilyenkor szokott a gazdi megharagudni rá, és megválik kedvencétől.
A sok fürösztés a szőrét teljesen megváltoztatja, nem védi meg semmi a bőrét, könnyebben válik beteggé, ellenálló képessége legyengül .
A vakaródzását okozhatja a sok sampon, amitől szárazzá válik
a bőre, mint az embernek. Sajnos az ő bundájukat nem lehet
lehúzni, hogy majd alatta bőrápolóval bekenem, a tiszta bundát
meg ráadom. Egy egészséges macska nem igényli a fürdetést!!!
Példa az internetről: két cica fürdetése. !!! magáért beszél!!!
Nem kötekedem, de az Én cicáim kint járnak az udvaron.
Az ajtón-a bejárati- és szoba ajtón , egy kutya-macska bejáró
van. Azon közlekedik, a kutyánk, és a macskánk. A helyüket
ahol aludnak és tartózkodnak, be van szórva bolhairtóval, s
időközönként a takarón amin alszanak, kimosom, újra felterítem,
és alatta beszórom. bolha -irtóval. A bolha időszak, párzásnál,
mikor más kandúrokkal érintkezik, s nyáron: amikor a serkék
a melegben kezdenek kikelni. De mivel állandóan a helyük le
van kezelve bolhát nem vettem észre rajtuk. Ennek ellenére
biztosan akad egy-kettő bennük, hiszen nem lehet teljesen
ki irtani, mivel az udvaron más idegen cica is megfordul, s
érintkezhetnek velük.
A vakaródzásuk abból is adódhat, hogy a régi szőr
összegabalyodik és húzódik, így vakaródzik, és letépi magáról azt a szőrmennyiséget, -Én ollóval leszoktam vágni, ha ilyen szőrgubacsot meglátok rajta, és engedi is. Ez által.,nyugodttá válik az állat.
A kiscicák a fürdetés által is kaphatnak fertőzést, mert nem tudni
milyen vegyi alkotókat tartalmazhatnak az alkalmazott samponok amivel fürdetik.
Így bele kerülve a szemébe, fülébe gyulladást okozhat.
Az Én véleményem szerint, egy egészséges macska nem igényli
a fürdetést,!!!!!
Ha nagyon muszáj és elkerülhetetlen a piszok eltávolítása , a szőrét, egy gyenge vizes ruhával lehúzva mivel azt még engedi, és a bőréig nem koszolódik, csak a szőr felülete, ezért, az a felső szőrzet vizes lesz, a többit ő maga letisztogatja.
Így van ez a lábával is, ha sáros lesz, addig tisztogatja , amíg az utolsó sárdarab is eltűnt a lábáról.
üdvözlettel: betty
az én macskám állandóan kakás. a fürdetés ezért szükséges, és azért, hogy a bolhák ne egyék meg szerencsétlent. ne mindennapos fürdetésre gondolj, csak akkor fürdetek ha szükségét látom.
hát a hasmenés.. nálunk ez úgy történt hogy a kiscica meg lett etetve. nem én etettem meg, én úgy vagyok vele hogy nem erőltetem rá, majd ha úgy érzi hogy eljött az ideje hogy egyen akkor eszik. szóltam anyósomnak hogy ne etesse a kismacskát mert beteg lett miatta azóta nem eteti, remélem meggyógyul. nem mindegy hogy az a macska kinti vagy benti. Benti macskánál nem hagyhatja az ember hogy megegyék a bolhák, mert van amikor rajtam fekszik éjszaka vagy a lábamnál alszik. Velünk él gyakorlatilag. Én nem engedhetem ki a cicámat, mert a kutya vadássza őket szó szerint. Egyetértek veled de nem mindenben, a gyakori fürdetés valószínűleg nem jó, de néha szükséges.
Kedves hozzászólók cica fürdetéssel kapcsolatosan!
Nekem anyacicám van , de soha nem fürdettem még meg.
Maximum egy enyhén nedves törölközőt, végig húzok
a bundáján, és ő letisztogatja magát. Olyan a bundája mint
a hó. Szőrét fésülni csak szoktam.
A kiscicáit pedig a mama cica tartja rendben, és addig
szopnak amíg igényük van rá és a mama már nem engedi.
Így a szervezetük sokkal ellenállóbbá válik minden
betegséggel szemben, és vidám, játékos nagy cicává fejlődhetnek.,
Egészséges macska szaguk van.
Olyanok mint a csecsemők!!
A fürdés által , könnyebben fázik meg,a szervezete
nem lesz olyan ellenálló.' Nagyon szobacica lesz'..
A tejtől az én cicám hasa is megy., húst pedig
nyersen adom, mivel ők ragadozó állatok, s úgy
érzik a nyers húson mint ha ők fogták volna.
Nekem ez a tapasztalatom, elnézést, ha a többiekkel
szembemegy.!! üdv. betty
Tavaly mi ilyet használtunk az árván maradt cicánál. Laktózmentes.
Rajta is van a csomagolásán, hogy megállítja a hasmenést, és megelőzi a kialakulását.
A tejpótló porban van valami hatóanyag, ami megfogja a hasmenést.
Remélem jobban lesz!
úgy kiakadtam.. képzeljétek el nem tudtam miért beteg a kismacskám erre kisült hogy anyós tejjel meg zsíros szarokkal eteti, és szerencsétlen elég beteg.. 5 hetes cica, nem tudom hogy megmarad-e de dühös vagyok hogy a hátam mögött csinálja és hogy valaki hogy lehet ilyen buta...
mit tudnék kezdeni a picivel hogy meggyógyuljon? :( mit adhatnék neki? gondoltam egy kis párizsira, vagy nem is tudom tejet semmiképp még forralva sem adok most neki.
nem csináltam még inteligenciatesztet ,egyébként is produktiv váalszokat várok kedves Mariann63 amit eddig meg is kaptam.
Tejet nem kap többet,mert amióta nem adok neki elmúlt a hasmenése. Számomra egyértelmü hogy ez a macska s állitólag legnagyobb százalékuk nem birja. Kivételek biztos mindig vannak. Ez a cica egyébként hazicica, remélem szivós. Volt már egy cicánk 18 évet élt de az pár hónaposan került hozzánk. Ez a kis nokedli (nagyon jóóóóó) még bébi. Akit érdekel főztem neki rizst azt mind megette s most csend van. Rá fogom szoktatni arra amit mi eszünk, most még kap friss csirkehus a rizs mellé de csak estére.
csak ne lenne olyan büdi ijjjjj
Etethetsz a kutyával is krumplit. Meg fogja enni, ha szereti a zöldségfélét. Csak semmit nem hasznosít belőle.
Egyébként néhány állatorvost megjártunk, de mindegyik rosszul van, ahogy meghallja a macska és tejivás összefüggést.
Örülj neki, hogy jól bírják a tieid.
A 18-as hsz jól szemlélteti, hogy miért ne kapjanak tejet.
Macskának, mindegy, hogy pici vagy nagy, tilos tejet adni, mert nem bontja le a szervezetük. Van, hogy kiscicát el is visz.
Ezt nem tudom honnan vetted,én mindig tejjel hoztam helyre a mindentmegzabáló macskáimat, foleg tavasszal mikor minden bogarat osszezabáltak. Most is van két nagy, meg három kicsi és napi szinten kapják a tehéntejet kenyérrel, plusz az anyjuk szoptatja a kicsiket és cicatápot is kapnak.
dehát van macskatej a boltokban. A laktózt nem tudják leontani, azért nem jó nekik. Nem tudom meddig szopiznak a kiscicák, de ha anyatejpótlásra kell neki, akkor meg van tápszerük is, pl. egy link:
Kisállat -(eledel)kereskedésekben biztos lehet kapni
nyugodtan megfürdetheted, a tiszta víz is csodákra képes, esetleg egy kevés samponnal (felhigítva vízzel) átmosod, leöblíted, megszárítod. Én is rutinos cicafürdető vagyok, ha kicsi korától szoktatva van a fürdetéshez, akkor nagykorában sem tiltakozik ellene. Épp tegnap fürdettem meg a macskámat, ilyen melegben jót is tesz neki, és nagyon jól érezte utána magát..
Tejet csak a házicicáinknak adtunk, a perzsa cicánk nem kapott, mert nem bírja a gyomra, ahogy sok más kaját sem..
További ajánlott fórumok:
- Tegnap kaptunk egy 5 hetes kiscicát. érdekelne, hogy mit lehet már vele etetni?
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Évek óta tartó hasmenés. Mi lehet az oka?
- 2 hetes bolhás kiscicát mivel lehet "kezelni"?
- Hónapok óta tartó hasmenéssel kihez lehetne még fordulni az orvosokon kívül, mert minden vizsgálati eredmény negatív.Elváltozás sehol csak a
- A kutyámnak hasmenése van és nem tud lábra állni, mi lehet ez?