Lehet ez ellen bármit tenni jogilag? (tudásbázis)
Ilyen nincs.Nálunk 1 hónapja az egyik lakó büdös volt meg a lakása fekália szag jött ki tőle feljelentettük az Önkormányzatnál a gyámhatóságnál mármint a közös képviselőnek kellett ezt megtenni és a lányának lett egy levél is írva ha nem változtatnak lépünk hát léptünk kiment a gyámhatóság és a nőt gondnokság alá veszik mivel magára nem lépest kellő tisztaságot megtenni biróságra került az ügy és ha a lánya nem lesz a gondnoka egy idegent fognak kinevezni aki a gondnoka lesz és ha teljesen cselekvő képtelenné ítéli a bíróság a nőt akkor a gondnoka berakhatja az otthonba.
Muszáj lépnetek mert igenis van ilyen lehetőség nektek akarok jót egy beszámíthatatlan ember nem uralhat egy lépcsőházat
Csak mert nálunk is hasonló a szitu de az albérlő írt egy levelet, hogy fel lesz jelentve az a lakó ha nem tesz eleget az együttélési szabályoknak és ezt a levelet amit a tulaj gyerekének írt figyelmeztetés kép több lakóval aláíratta.
csak nem értem egy albérlőnek nincs joga ilyet írni hisz nem lakástulajdonos
Az állatvédők rengeteg mindent el tudnak intézni. De azzal még csak a kutya ügye lesz (talán) megoldva.
A büdös szomszéd ellen egy jól megfogalmazott, minél több lakó által aláírt beadvánnyal kellene a jegyzőhöz fordulni.
Ssiasztok!
A kerületben, ahol én lakom (szerintem máshol is van) állattartási rendelet szabályozza, hogy a kedves tulajdonos mit tehet meg és mit nem. Főleg társasház esetén.
Nálunk a szabálysértési osztályon vagy a birtokvédelmi osztályon lehet bejelentést tenni.
Az ügy illetékköteles, és ha mód van rá tanukat is kérnek kapásból.
Jó kis macera egy ilyen, kitartást és megoldást!
Ha a családgondozónak sikerülne bejutnia a lakásba akkor a többit már hivatalból intézné. Minden településen van családgondozó szolgálat neten megtalálod a telefonszámukat.
Nincs munkája? Vannak számlatartozásai? Előbb utóbb talán lesz annyi, hogy elárverezik a kecót és akkor megszabadultok. :)
Hát bevallom én már azt hittem 2 éve is hogy kileheli a lelkét a kutya de csak nem akarja...
Mindenesetre valószínű több utat is végig kell majd járnunk ez ügyben...
Szegény kutya... lehet mire megszületik a babád az el is pusztul.
Családsegítő felé is jelezni kéne, hátha kinyitja az ajtót, mert a feljelentés, pénzbüntetés nem biztos, hogy sikerrel járna. Jó lenne, ha beszélne vele egy családgondozó. :(
Köszi!
Itt nem összetartóak a lakók sajnos, panaszkodik mindenki de tenni nem tesznek semmit...
2 éve lakunk itt, sajnos mikor költöztünk nem láttuk mi a helyzet, azóta hétről hétre durvább minden, úgyhogy most már muszáj lesz cselekedni...
Gondolom másokat is zavar..Össze kell fogni..Ha a közös képviselő nem tesz semmit, pedig neki kellene, akkor be kell menni az önkormányzathoz, s ott megkérdezni, mi a teendő..
Sajna sokszor az önkormányzatnál nem akarnak ilyesmikkel foglalkozni, akkor tovább kell menni...
Én állatorvost is hívnék, aki talán meg tudja vhogy nézni a kutyát..Gondolom csak rá kellene néznie, s már jelentené ő is az illetékeseknél, hogy gond van..
Ez tűrhetetlen..Még vmit elkaptok ti vagy a gyerekek...
Szörnyű milyen emberek vannak!!!
Nemhogy másokra, de magukra sem gondolnak...Nem törődnek semmivel, nem lehet velük egy házban élni..
Az egyik nap volt a tv-ben egy eset, ami már évek óta tart, hogy egy társasházban az egyik lakó sok galambot tart, akik ki-be repülnek a ház ablakán...Letojnak mindent, az alattuk lakók erkélyét is, meg hát büdös van..és senki nem tud semmit tenni, pedig már hány helyen voltak..Most a médiához fordultak, hogy történjen vmi..
Remélem, nálatok gyorsabban megoldódik ez a lehetetlen helyzet...
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Betelefonálós játék. Mit lehet tenni jogilag ellene?
- Társasházban ki akarják kapcsolni a liftet a közösköltséget nemfizető lakók miatt. Megtehetik jogilag? Mit lehet ellene tenni?