Lehet-e olyat csinálni, hogy felvételizek felsőoktatási intézménybe, és ha felvesznek rögtön egy évet halasztok? (tudásbázis)
Szerintem kérdezd meg az illetékes sulit.
A párom tavaly kezdett volna de anyagi okok miatt halasztani akart egy félévet de adminisztrációs hiba miatt 2 félév lett és igy most kezdte ősszel,vagyis folytatta.
Szia!
Igen, sajnos én is most olvastam benne... :( Pedig nagyon így lett volna nekem jó! De így borul a rendszerem. Azért köszönöm mindenkinek!
Ezt most találtam:
Hallgatói jogviszony szüneteltetése (halasztás)
Ha a hallgató bejelenti, hogy a következő képzési időszakban hallgatói kötelezettségének nem kíván eleget tenni, a hallgatói jogviszonya szünetel. A hallgatói jogviszony egybefüggő szüneteltetésének ideje nem lehet hosszabb, mint két félév. A hallgató több alkalommal is élhet a hallgatói jogviszonyának szüneteltetésével. Az első szünetelésre – ha a tanulmányi és vizsgaszabályzat eltérően nem rendelkezik – csak az első félév sikeres teljesítése után kerülhet sor.
Tehát eszerint egy félév után lehet kérni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Melyik felsőoktatási intézmény indít kozmetikus szakoktatói képzést?
- Hol lehet megnézni, hogy emelt vagy középszintű érettségi kell-e az adott felsőoktatási intézménybe?
- A felvételi visszaigazolás megkapták azok akik papíron adták be a jelentkezésüket felsőoktatási intézménybe?