Lehet-e az ember boldog egy olyan kapcsolatban, ahol a másik mindenáron megakarja változtatni? (beszélgetős fórum)
Nekem a béka esete jut eszembe.
Tedd bele a békát a hideg vízbe és fokozatosan melegítsd fel. Simán megfőzheted. De ha egyből a forróba teszed, akkor kiugrik, azt nem fogja elviselni.
a rosszat is meg lehet szokni, sőt, egy idő után hiányozhat, megszokásból
olyan, mint a dohányzás, rossz, ártalmas, mégis hiányzik:)
Ha szeretek valakit, olyannak szeretem amilyen.
Nem akarok rajta változtatni, még ha látom is benne a hibákat, mert azokkal együtt eltudom fogadni.
Akkor hol volt itt az egészséges kompromisszum eddig? Miért gondolod, hogy a Te javadat akarja, ha eddig is mindig úgy volt, ahogy ő akarta? Mert ezt mondja, ezt sulykolta beléd? Mi miért tudunk a másik kedvére tenni? Talán azért, mert szeretjük. Annyira fájt volna neki, ha kimutatja a szeretetét? Ha megölelget, megdícsér? Állítólag napi 15-18 ölelés, símogatás, pozitív megerősítés szükségeltetik naponta ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Szerintem is nagyon fontos ez egy párkapcsolatban.
Persze az nem baj, ha valaki ezek hiányában jól érzi magát a másik mellett, ha valóban jól érzi magát.
A férjemmel 17 éve vagyunk együtt. Majdhogy nem a kezdetektől kezdve mindig rám szólt "Lujza ne így- vagy ne úgy.." De ettől függetlenül jól elvoltunk. Körülbelül 1 éve érzem úgy, hogy nem feltétlen úgy a helyes, ahogy ő mondja, és gondolja. Sajnos voltak is gondok közöttünk. Én pörgős emberke vagyok, ő mindig otthon ül. Nem szeret sétálni, emberek közé menni.
Viszont most sajnálatos módon harmadik hete kórházban van. És nekem borzasztóan hiányzik. Úgy a kioktatása, mint a morgása. Vagy lehet csak a megszokás. Igazából nem tudom eldönteni. Azt tudom, hogy én hiába próbáltam (csak egy kicsit) megváltoztatni őt, mert ő nem az a "kimutatom a szeretetem" típusú ember. Azt mondja mindig "ő nem az a fajta". De mégis így szerettem belé, és így szeretem mai napig. Tudom amin változtatni akar(ami persze reménytelem, mert én meg ilyen voltam és maradok is),az én javamat akarja elérni.
Döntsd el magadban,hogy a józan ész határain kívül esnek-e a kívánságai...Ha igen,és rosszul vagy tőle,akkor ez csak az egyik fél részéről szerelem....
Évek múltán meg nem számít,ha valami változtatásra van szűkség...De ha 1-2éven belül ilyen kibukik egy kapcsolatban,vagy méghamarabb akkor átgondolnám,megéri-e
Kérdésre kérdés:
Tudsz e olyan kapcsolatban élni, ahol mindenáron megakarnak változtatni?
egyetértek:)
Ha valóban kellemetlen,kínos,és kényelmetlen változtatásokról van szó,akkor az már gond..Persze lehet,hogy a jószándékú és fejlődésre szolgáló változtatást meg sérelmezi a másik fél:S szerintem alapból nem kellemes,ha belül tudjuk,hogy a párunknak valami nem tetszik bennünk,és ezenfelül még meg is mondja,miként kellene teljesíteni...
Nem mindegy, hogy a változás a társ javára válna-e avagy terhes számára.
Mert előfordulhat, hogy olyan változásra próbál a társ rávenni, ami előnyös lenne számodra.
Semmiképpen sem!
Csiszolódunk persze egymáshoz, hiszen akkor már nem az én meg a te működik, hanem a mi, de a folytonos elvárásoknak megfelelni hosszútávon fárasztó, kiábrándító, megterhelő fizikálisan és mentálisan is.
Jobb nem erőltetni bizonyos dolgokat.
Élvezni "kell" a szépségét a varázsát, de ha ez fáradtságos, megterhelő, el kell tudni engedni, el kell tudni válni.
Szerintem...
Ha meg akarja az egyik változtatni a másikat ,akkor miért vannak együtt???
Szerintem nem együvé valóak akkor..
Az embert azért szeressük amilyen..és ne azért amilyennek szeretnénk látni....
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- SZÓ-kígyó:Egy 3 betűs értelmes szóból jussunk el egy megadott 3 betűs szóig, úgy hogy minden lépésben csak egy betűt változtatunk meg!
- Mennyiben változtatja meg a kapcsolatot az esküvő?
- Mennyire változtat meg egy kapcsolatot az, ha a pár elveszíti a babáját?