Mennyire változtat meg egy kapcsolatot az, ha a pár elveszíti a babáját? (beszélgetős fórum)
Mi 2 hónappal ezelőtt veszítettük el a 7 hónapos kislányunkat! Nagyon nehéz, mindkettőnket megvisel. A férjem nagyon magába zárkózott azóta, nem beszél a gondjairól!
Akármennyire is nem akarjuk valami megváltozott!
flor03
Minket nagyon szorosra fűzött az a sok minden, ami aztán az ikerlányaim születése elött történt.Értem ezalatt azt, hogy a férjem szembesült azzal, hogy terméketlen,csak lombikkal lehetett babánk, vetélések, méhenkívüli, stb,stb...Össze kell, hogy kovácsoljon benneteket, ha igazán fontosak vagytok egymásnak.Nem szabad magatokba zuhanni, igenis sokat kell róla beszélni, mindent ami ezzel a tragédiával kapcsolatos.A párodnak nem keménynek kell mutatnia magát, hisz akkor legbelül ki tudja miken rágódik, hanem sok-sok közös program kiséretében minden gondolatotokat megbeszélni egymással oda-vissza.Ez fontos, rengeteg közös program kettesben, és mélybeszélgetések őszintén.
Minket sokkal jobban összekovácsolt!A párom azóta is érzi ha Rá gondolok,minden gondfelhőt észrevesz a fejem felett.Nekem egy év kellett,hogy enyhüljön valamelyest a lelki fájdalom.
Fontos,hogy beszéljetek róla,megbeszéljétek az érzéseitek!
Minket még közelebb hozott a dolog.. Igaz,kicsit más mint a Ti tragédiátok, mi tudatosan nem vállaltuk,bár majd belehaltunk mindketten... Nem szeretném részletezni az okokat,nem is számítanak! csak így tetézte a fájdalmat jókora önvád... 2000 km-re volt tőlem mikor történt, de ha mellettem van és fogja a kezem sem tudott volna nagyobb támaszt adni! És azóta is támaszom,mert még mindig nem hevertem ki... Most éppen azon vagyunk hogy olyan életünk legyen hogy nyugodt szívvel vállalhassunk babát!
Én azt tanácsolom,ha nem akar beszélni róla,ne erőltesd,az én kedvesem sem tud róla beszélni! meghallgat,kisírhatom magam a vállán,de hogy ő mit érez arról nem beszél,csak a szemében látom a fájdalmat.. Olyan a kapcsolatotok sosem lesz mint azelőtt, de ha igazán szeretitek egymást, szebb,boldogabb lehet...
én 8 hónapra rá lettem újra várandós, h meghalt a kisfiunk. szerettünk volna babát hamar. nem helyette, hanem testvérnek. most kislányunk lesz.
beszélgessetek!
úgy érzem mi is megpróbáltuk megbeszélni és sírtunk együtt, bár tudom párom sokat tartotta magát előttem, mert hogy akkor én még jobban kiborulok ha őt is látom kiakadni, és lehet, hogy a férfi ilyenkor kicsit magában örlődik a dolgokon
Ha így érzed, próbáljatok beszélgetni, hát ha ő nem mer miattad, de neki is kéen
mi a 39.héten veszítettük el a kisfiunkat. mint nikletty írja, nekünk, is úgy érzem, h még erősebb lett a kapcsolatunk... és a férjem is ezt mondta a múltkoráan valakinek. szorosabbra fűzött még inkább.
flor, beszélgessetek. és ha úg yérzitek, h menni kell, ne a fájdlom, és a közös veszteség tartson össze. van aki másként reagál. beszélni kell róla. ha szétmentek, valószínűleg amúgy is szétmentetetk volna. nálunk jött még erre a férjem édesapjának a halála is fél évre rá, és én nem tudtam akkor olyan erős támasz lenni,mert még a fiunk elvesztését sem hevertük ki... mégis, ennek ellenére is, szorosabb lett... nem tudhatjuk... beszélgessetek!
de nem tudom mennyire számít, hogy tervezett baba volt-e... mi terveztük, és vártuk már..
Mire újra babás lettem, eltelt jó pár hónap, úgy éreztem ahogy dolgozzuk fel, halványultak a dolgok, de tudtuk még jobban, szeretnénk közös babát, de elengedtük a dolgokat...
viszont egy törés is volt mindkettőnkben ez biztos, örök nyom, most újra babát várunk és reméljük most már minden rendben lesz, de sajnos érzem, hogy a babavárás az előzmények miatt nem lehet olyan mint első ízben lett volna, de talán ahogy haladunk előre az időben csak jobb lesz
Szia!
Nagyon sajnálom ami veled történt! Át tudom érezni hiszen én is ennyi idősen veszítettem el a babámat.
Ő fiú lett volna, és immár 10 éves lenne.
A mi kapcsolatunkba jobb hogy nem született meg akár milyen furcsán is hangzik. Ezt azért mondom, mert tudom az lett volna az a te gyereket, ez meg az enyém!
Utólagosan nekem jobb már így.
Viszont ismerek valakit akinek a házassága ment ez miatt tönkre, bár ott a születés időpontjában történt tragédia. Halva született kisfiú volt.Egy ismert média sztár H.B. édesanyját említem itt.
Nekünk van már egy kisfiunk, és a kistesó ment el 11 hetesen.
Nem hiszem, hogy ez miatt tönkremenne egy kapcsolta, majd az idő helyreráz mindent...
Nálunk nyilván annyiból más a helyzet, hogy terveztük és újra tervezzük most is a babát, tehát megpróbálunk előre nézni.
Ti ha ennyire fiatalok vagytok, akkor gondolom vártok még...de idő kell kiheverni, főleg hogy ilyen későn ment el. Mi volt a baj?
Nagyon sajnálom amit veletek történt:(
Én a 11 héten vetéltem el de minket ez sokkal jobban össze hozott.
Addig se volt gond a kapcsolatunkkal de azóta sokkal mélyebb lett.
szia
mi úgy éreztük megerősített akkor minket az egymás iránt elköteleződésünket
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Mennyiben változtatja meg a kapcsolatot az esküvő?
- Lehet-e az ember boldog egy olyan kapcsolatban, ahol a másik mindenáron megakarja változtatni?
- Segítséget kérek! Babajátékkal kapcsolatban! Fontos lenne!