Légúti megbetegedések - természetes gyógymód! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Légúti megbetegedések - természetes gyógymód!
Továbbra is nagyon ajánlom a sóbányát, főleg a parajdit. Tordán nézelődtem, az közelebb van, de szerintem az inkább turisztikai látvány, mint sem "kezelő" .
Ha valaki volt, vagy megy szívesen olvasnám a véleményét, tapasztalatát.
Sziasztok!
2015 évben valaki megy/ ment sóbányába? Hallottam ismerősöktől, hogy a tordai (Turda) is nagyon szépen fel lett újítva és az közelebb is van, ha valaki fél a hosszú úttól.
Sziasztok!
Én a kisfiammal a sport kórházba jártam indiso sóterápiára, mer allergiás asztmája van. Egy kezelés itt is 20 alkalomból áll. De egész allergia szezonban semmi problémánk nem volt. Már úgy csináljuk, hogy minden tavasszal elmegyünk és így semmi gond.Sajnos újpestről a déli kicsit messze volt, de most hallottam, hogy megnyílt itt az sztk-ban is,úgyhogy igy már talán kicsit könnyebb lesz.
Mindenkinek jó egészséget jivánok!
Szia Dogiz!
Most olvastam a cikkedet és az a kérdésem, hogy hogyan lehet innen Magyarországról parajdi kezelést kérni? Van valami uniós lehetőség? Mibe kerül ez? Mert itthon is vannak sóbarlangok, sókamrák, amik nagyon jó hatással vannak a légúti problémákra.
Kisfiamnak (most 4 és fél éves) fél éve majdnem ki kellett vetetni az orrmanduláját, de a doki bácsi azt mondta, hogy ad még neki 2 hetet, addig járjunk sóbarlangba, csöpögtessük az orrát (és szívjuk). 2 hét után a fülvizsgálata majdnem tökéleteset mutatott. Mindez volt áprilisban. Azóta kisfiam jól van, szeptember óta 2x volt kicsit orrfolyós, de semmi más, holott sóbarlangban tavasszal jártunk utoljára.
A sóbarlangról. Budapesten a XVI. kerületben van ahová mi jártunk. Itt van sóhomokozó, ahol a kisebb gyerekek játszhatnak. Rudi bácsi a vezető foglalkozik a gyerekekkel, a szülőknek semmi dolguk, csak pihenni. A gyerekkel együtt is ugyanannyit fizettünk, mint 1 felnőttre. 2x10 alkalmat jártunk le (egyiket ősszel, másikat tavasszal). Bárkinek szívesen megadom az elérhetőséget, mert igazán kellemes 22 napot (bérlet esetén 10+1 alkalmat lehet menni) töltöttünk ott. Ha bármi probléma lesz újra ide megyünk.
Sziasztok! Akit érdekel, júliusban voltunk egy kis társasággal Székelyföldön és elmentünk Parajdra is a sóbányába. (egy kis nosztalgia) Mióta nem voltunk korszerűsödött, sokkal több a "gyerek-játszókák"(hinta... mászóka...minden fából) Amit én személy szerint nem tartok jónak az , hogy a technika oda is betört, lehet mobiltelefont és internetet használni. Egy jó dolgot viszont tapasztaltam, hogy a bazárosokat kitiltották. (olyan kirakodósokat) Büfé az működik, de bazár nincs. A bánya levegője nem volt nedves (mint utoljára mikor voltunk) ez jó mert a só nem olvad.
Hát kb. ennyi, a látottakról.
Szia! Itt is mondták nekünk, h. megtörténhet akár az, h. első alkalommal köhögősebb lesz, (tisztulnak a légutai) , de ettől ne féljünk, mert utána jobb lesz. Van bányaorvos, aki direkt ezzel foglalkozik, vagyis az ilyen jellegű betegekkel.
Mint már írtam, nekünk mind a két gyereknél bejött. Az elsőnél igaz légcsőhurut volt, őt hamar vittük, de a kicsit már elég előrehaladott állapotban, akkor nyílt rá alkalmunk. Én nagyon ajánlom mindenkinek. És tudni kell, hogy egyszeri alkalom nem elég csak pár hónapra, esetleg arra az 1 évre. Mi mind a 3-szor elmentünk és már most a felnőtt fiam is tutira mondja, h. neki az használt.
Gyógyuljatok meg hamar:)
Sziasztok!
Többen priviben is érdeklődtek a sóbányáról tőlem. Van - e közetetek olyan aki el is ment, ha igen örömmel venném a tapasztalatokat, véleményeket.
Szia!
mi a Gellért-fürdőben voltunk a sókamrában,10 alkalom azt hiszem 3600 ft volt.
Szia!
Mikor az én gyerekeim betegek voltak, valószínű még nem igen használták ezt a kifejezést. Befulladtak, orvos.... szuri, stb.
Nekünk segített, az biztos. Légúti, kezdődő aszma.... bronhitisz akkoriban így nevezték.
De meg kell kérdezni egy szakembert.
Miskolc -Lillafüreden a cseppkőbarlangban sok
gyereket gyógyítottak.Jót tesz a barlangi kúra.
Szia lola24!
Honnan gondolod, hogy átmeneti megoldás? Jártál már vele sóbarlangba. Nem szabad elhanyagolni a kezelését, minél hamarabb ki kell próbálnotok, annál biztrosabb, hogy eredménye lesz.
Nekem a nagyobik gyerekem mint írtam 3 éves mult amikor elvittem 2 hétre, de ő teljesen meggyógyult, pedig addig nem egyszer szaladtunk éjszajaka vele a korházba. Annyi kezelést szurit kapott addig, és szerencsére nekünk használt.
Ha a cikket elolvastad írtam, hogy a kissebbik gyerekemmel is voltunk 3 - szor is, neki is elmultak a fulladásai.
Nyáron lesz 5 éve hogy utoljára voltunk, s azóta most februárban betegedett meg. (Most is azért mert egyszer nagyon megázott, biciklivel ment haza a koleszbe, s vagy 20 percet így vizesen a hidegbe karikázott) Akkor bekerült korházba, s most sajnos még mindig eléggé köhög. Ha nem javul a vizsga időszak után mi is szeretnénk újra elmenni a sóbányába.
Szóval nálink mind a két gyereknek tutira jó volt.
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a természetes gyógymódokról
- Pajzsmirigy alulműködést lehet természetes gyógymódokkal helyrebillenteni?
- Alacsony vérnyomásra gyógyszer vagy természetes gyógymód?
- Bármely kórok, természetes gyógymódok!
- Megfázás, influenza természetes gyógymódokkal, esetleg homeopátiával
- Orrdugulásra tudtok természetes gyógymódot 7 éves gyermekemnek?