Légkondi terror (beszélgetés)
Bocs, de klíma mellett marhaság ablakot nyitni!
Úgy kell beállítani a klímát, hogy tegye a dolgát: klimatizáljon, és ne fújjon hideget a helyiségben levőkre. Ennyi!
Ez nem túl energiatakarékos, környezetbarát megoldás. A klíma amúgy is sokat zabál, hát még ha az utcát hűtjük vele.
A hőfokot kell jól beállítani, ennyi a titok.
Egyetértek. A főnöknek mindenképpen lépnie kellene, elérni valamit az üzemeltetőnél.
Nem megoldás sem az, hogy valaki beteg legyen a légkonditól, sem az, hogy aki nem bírja a meleget, szenvedjen azoktól, akik érzékenyebbek.
Az irodában, ahová nemrég kerültem úgy van megoldva, hogy a szekrények tetején hatalmas, dekorációnak látszó dobozok vannak. Nem jöttem rá, csak most, hogy azért vannak, hogy azokkal lehessen terelni a levegőt.
Én megyek be legkorábban, első dolgom bekapcsolni klímát. (Engem nem tudott zavarni, megbetegíteni eddig egy légkondi sem; az autózást nem tudnám elképzelni hőségben nélküle.) Érdekes módon, pont az a kolléga szokta kikapcsolni, aki a legtávolabb van tőle; kizárt, hogy zavarja. Hacsak a hangja nem.
Ez is jó ötlet, terelni valamerre a befújt hideg levegőt.
Egyébként a légkondis cég mondta, hogy a többieknek nincs problémája vagy tőlük kérdeztétek?
Jártatok azokban az irodákban, biztosan ott is így ömlik a hideg?
Teljesen központi, kikapcsolni sem lehet?
Sajna, ez nálunk is így van, légkondi nuku, ráadásul délután odatűz a nap. Összeragadok a bútorzattal :D
Nekem is van ismerősöm, aki állandó arcüreggyulladással küszködik légkondi miatt. Náluk tilos bármilyen civil ruhát hordani a kapott munkaruházaton kívül.
A megfázás legyen a legkisebb bajod,és ezt most nem viccből mondod!Én ugyanilyen állatmódon üzemeltetett légkondi miatt kaptam egy olyan ízületi és csont gyulladást az arcüregrészemen,hogy 1.5éve orvostól-orvosra járok,mert hallásromlás lett a bal fülemen,folyamatosan tompán fáj,ha pedig klimatizált helységbe/kocsiba 5percnél tovább vagyok-akkor is ha nem durván megy a klíma-rettenetesen fájni kezd az egész arc csontom és fülem,de még a fogaim is fájni kezd,és dagadnak be a szemeim...
Úgyhogy ezzel nagyon gyorsan kezdj valamit,mert évekre szóló egészségügyi problémát fogsz így összeszedni záros határidőn belül,jóval komolyabbakat sajnos,mint egy megfázás,bár az sem kellemes...
Iroda átrendezés az jó 5let de alig csökkenti most h megnéztem, mivel nem egy irányból jön csak
Főnök: Ő rá is megy:) De külön cég üzemelteti, persze h beszélt velük ő is.
46fokot sajnálom az is borzasztó lehet.
További ajánlott fórumok:
- A párom nem bírja a légkondit és amúgy is a rezsicsökkentés...
- Ti bírjátok a légkondit, illetve a levegőkeringető rendszert?
- Majd megsülök a légkondi nélküli lakásban mert a férjem...
- Van arra jogszabály hogy milyen távolságra lehet légkondicionálót felszerelni a szomszédtól?
- Kikészít a légkondi. Van műszaki beállítottságú köztünk?
- Kell a légkondi panel lakásba?