Van arra jogszabály hogy milyen távolságra lehet légkondicionálót felszerelni a szomszédtól? (tudásbázis)
Szerintem a hang az ablakon keresztül szűrődik be!
Olvass róla: [link]
Nagyon sajnálom!😏
Nekünk féléves számlánk 160 ezer Ft volt.
Ha van lehetősége mással fűteni azért nem teszi mert ezzel olcsóbb.
23 Ft/ kw.
:(
Erre nincs semmi ötletem...
Ők pedig nem klímaszakértők...
Ha kerítés van köztetek, arra esetleg tehetnél valami hangfogót. Ezek szerint magadra vagytok hagyva a megoldás ügyében. :(
Másnál is hallatszik akkor valamennyire, kérdezted a szomszédaidat?
Nem kell átszerelni, lehet csökkenteni a zajt, szakemberrel.Azt kérd, hogy erre kötelezzék. De előtte olvasd el ezeket a cikkeket végig, hogy tudj mire hivatkozni!
Miért zörög a klíma?
A klíma kültéri egysége több féle zajt is képes produkálni, lehet zörgés, kattogás vagy a rezonancia okozta morajlás. A zajok okának egy részét, akár házilag is meg lehet szüntetni.
Fontos a kültéri rögzítése
A split klímák zajosabb része a kültéri egység, hiszen abban van a kompresszor, az erősebb zajforrás, ami ráadásul rezgéseket is kelt. Abban a zárt ablakú lakásban, ahol a klíma működik, a lakók kevésbé érzékelik a hanghatást, annál inkább a szomszédok, akiknél esetleg éjszakára tárva nyitva vannak az ablakok. A kompresszor által keltett rezgés, remegés pedig – különösen hanyag szerelésnél – átadódik a falazatnak, és ebből jut még a zárt ablakok mögé is. Különösen panelházak falazata vezeti erősen ezeket a rezgéseket. Ha azonban megfelelő gumibakos csillapítással szerelték fel a kültéri egységet, akkor ezek a rezgések sokkal kisebb mértékben adódnak át a falazatnak. Ha a szomszédok nagyon panaszkodnak, akkor érdemesebb a kivitelezővel még precízebben megoldatni a csillapítást, és nem elhárítani a panaszokat azzal, hogy a klíma minden engedéllyel rendelkezik. A kültéri egység zaja - amit rendeletek is szabályoznak – maximum 55 dBA lehet.
Nem hiszem.
Mert a kültéri egysègnek ott kell lennie ahol a beltéri egység van.
Reméljük hogy EON által hitelesített,és nem csak úgy felrakatta.
Felvette nagyobbra a ventilátort.
Úgy tűnik nem igazán lehet vele kommunikálni.
Régen szerelték be szomszédodnak a légkondit?
Mert gyerekék is kertesben vannak, és nyáron
szerelték be nekik. Viszont mielőtt megvették, már meg kellett legyen, ki szereli be, addig nincs vétel. Azért mondom ezt, mert a szakember csak tudja, hogy mi a határ..:))
Én azért szólnék valahova, nehogymá' a szomszéd miatt füldugóval éljek otthon.
Nem tudom, hogy kivel lehet beméretni, de esetleg össze lehet hasonlítani másikkal.
Önkormányzat segíthet esetleg.
Lehet, hogy egyszerűbb lenne akkor füldugót használnod. Ha nem zajosabb, mint szabadna, semmit sem kezdenek vele.
A6.hsz-ben lévő cikkben sok hasznos dolog van, olvasd el végig.
Egyéni problémát nem hinném, hogy bárhol is figyelembe vennének.
Nem tudom, hogy van-e erre jogszabály. Én saját logika alapján azt gondolnám, hogy az általános csendháborítási rendelet lehet érvényes erre az esetre. Nem tudom, hány decibelt meghaladó zajt lehet jelenteni, de szerintem a klíma ezt nem éri el.
A szomszéddal kéne beszélned, hogy tud-e esetleg valamit tenni, hogy csendesebb legyen a klímája én még nem hallgattam meg a mi klímánkat (a lakásba nem hallatszik be), de szerintem valami alapzaja mindegyiknek lehet. Halk zümmögés, búgás.
Jobbulást kívánok!
Ha hangos akkor valami nem oké vele. Tőlünk nem messze van egy irodaház, ott van felszerelve egy olcsóbb márkájú klíma. Tavaly egész nyáron hangosan kerregett. Nem tudom, hogy viselték el a közelben lakók. Idén nyáron viszont már nem volt hangos. Valamit csak csináltak vele.
Nekünk egy jobb márkájú van, az nem hangos. Két nyarat már használtuk, de sosem szóltak a szomszédok, hogy zavarná őket. Pedig közel vannak, társasházban lakunk.
További ajánlott fórumok:
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- Irodagépek, felszerelések
- A szomszédtól irtózatos szag jön ki...
- Tegnap reggel meghalt az Édesanyám. Nekem az a gyanúm, hogy pszichiátriai gyógyszert is kapott a szomszédtól. Hogy tudhatnám meg?
- Óvodai nyári szünet. Van erre valami jogszabály?
- A nem megfelelően felszerelt, karbantartott légkondicionáló veszélyei