A nem megfelelően felszerelt, karbantartott légkondicionáló veszélyei (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A nem megfelelően felszerelt, karbantartott légkondicionáló veszélyei
Én öt éven át szenvedtem a régi munkahelyemen az állandó (téli-nyári) klimatizálástól, amit abszolút módon túlzásba vittek. Állandó 21fokra volt állítva. Tök mindegy volt, hogy odakint 38 fok kánikula tombolt, vagy -10. Szó szerint ránk áramolt a hideg, csomóan reumásak lettek, és nem idős emberekről van szó, hanem fiatalokról!
Egyik kollégám arca úgy megfázott, hogy lebénult az arca, és több hét fizikoterápia után jött neki helyre. Addig szerencsétlen szó szerint fapofa volt! Nem is jött vissza dolgozni.
Én asztmás vagyok, folyamatosan köhögtem, ki volt száradva a szám... három havonta lebetegedtem. Csináltak arcüregröntgent, mert már olyan rosszul voltam, hogy a kórházat is megjártam. Akkor derült ki, hogy az egyik arcüregem rondán heges. Akut arcüreggyulladásom van, emiatt el kellett jönnöm az akkori munkahelyemről! Ahogy csak tudom, kerülöm a légkondis tereket, de elég annyi is, hogy felüljek 2-3 órára az Intercity-re és 2-3napon belül már be is durran az arcom!
Ehhez semmi köze nem volt annak, hogy évente kétszer végigfújatták a rendszert tisztítás gyanánt. Normálatlan módon nyomatja a főnökség a légkondit, rá a dolgozókra, és csodálkoznak, hogy mennyien és hányszor kénytelenek táppénzre menni emiatt.
Ésszerűen használva gondolom nem lenne káros, de én ennek köszönhetően életem végéig érzékeny maradok rá! :(
Autós klima
"a műszerfalon található 5 db rácsot használta a hideg levegő bejuttatására, mindezt tette 9 °C-on!"
Hülyeség! Minima 17C a határ és a 22-23-mat stabilan tartja
Nem mintha nem lenne szakszerű a cikk, de riogatás a naívaknak
Felesleges riogatni a felhasználókat.
Kb. 14 éve van klímám itthon és a munkahelyen is, sőt az autómban is. Kutya bajom miattuk. Nem kell túlspilázni a témát.
Ugrás a teljes írásra: A nem megfelelően felszerelt, karbantartott légkondicionáló veszélyei
További ajánlott fórumok:
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- Irodagépek, felszerelések
- Akvárium tisztításáról, karbantartásáról, halak etetéséről
- A megfelelő folyadékfogyasztás...egy kicsit másként.
- Szeretnél Tenerifén élni? Magyar kolónia létrehozásához megfelelő anyagiakkal rendelkező, megbízható társakat, és barátokat keresünk.
- Van arra jogszabály hogy milyen távolságra lehet légkondicionálót felszerelni a szomszédtól?