Légkondi használata... (beszélgetés)
Mekkora helyiséget kell 16 fokra állított légkondival hűteni? Nekem 26, esetleg 24-re állítva tökéletesen lehűti.
Szerencsés vagy, ha semmi bajod tőle. Vannak ismerőseim, akik valamire allergiásak a lakásban való légkondi használattól.
A bacik szerintem nincsenek túllihegve. A készülék tisztítása alkalmával látom, hogy milyen koromszerű port mosnak ki belőle. Fertőtlenítő szerrel fújják be, nem véletlenül.
12 éve (amikor kezdődtek ezek a brutális nyarak) van légkondim. Most is, mint mindig 16 fokra van állítva, hogy le tudja hűteni a kívánt helyiségeket.
Ennyi idő alatt egyszer sem lettem beteg. Sem a hideg levegőtől, sem a szintén túllihegett baciktól.
Semmit nem szoktam bepuszilni.... Számomra nincs is igazán értelme ennek a zsargonnak.
Igen, tapasztaltam, hogy nem egészséges a nagy hőmérséklet különbség. Felhevülve, megizzadva majd 20 fokkal alacsonyabb hőmérsékletű helyiségbe bemenni, lehet, hogy pillanatnyilag kellemes, de így lehet a legkönnyebben megfázni.
Maga a légkondi sem egészséges, pláne, ha nincs rendszeresen tisztítva, fertőtlenítve. Megtelepszenek benne a baktériumok, amit aztán befúj a lakótérbe, mi meg szépen belélegezzük. Közvetlenül a légkondi előtt tartózkodva, olyan, mint ha állandó huzatban lennénk, ezt sem bírja mindenki, én sem.
Egyébként érezd jól magad! :)
Részben egyetértek: a fűtést és a hűtést is akkor kapcsolom be, ha otthon vagyok. Nem hiszem, hogy az állandó hőmérsékleten tartás olcsóbb, mint ha csak akkor hűtünk-fűtünk, amikor otthon vagyunk.
Tapasztaltad, hogy nem egészséges, ha túl nagy a különbség a kinti és a benti hőmérséklet között, vagy csak bepusziltad, amit kommunikálnak? Nálam most 20 fok van. És lesz@rom, hogy kint meg 34 fok árnyékban. Most érzem jól magam. :D
Nekünk második éve van légkondink. Csak akkor megy ha itthon vagyunk és éjjel csak úgy tudok aludni, különben megdöglök a panelba:( Nagyon nem bírom a meleget minden bajom van. A Mídea egy nagyon jó márka és gondolom "A" kategóriás. Az mienk Hansmark , szintén "A"-s.Általányt fizetek és összesen 400 ft-tal fizettem többet elszámoláskor, mert ugye nyáron nem ég annyit a villany, tehát kiegyenlítődött a számla. Ja és van ventillátor funkció is a klímán, akkor nem megy a kültéri és kevesebbet fogyaszt mint egy régi ventillátor.
Üdv:E.
eddig meg a légkondi vétel volt luxus:D
ez van sajna ez luxus dolog, és szarul vannak megépitve az új lakások, se a TÍájolásra nem figyeltek se az ablakméretekre se a falvastagságra, pedig ha ezeket valaki figyeli a TÍervezérnél figyelembe veszi lehet jó szigetelő házat épiteni:(
Képzeld gondoltam! Én csak ötletet szerettem volna kérni, hogy ne fizessek feleslegesen!!!
Ha csak cikizel, miért vagy itt?
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Helyesírás használata internetezés közben
- Egészségtelen a tampon használata?