Légkeveréses sütő tisztítás (beszélgetés)
Én is mindig kiveszem az üveglapokat.
Hoppá.:(( Alaposan meg kell néznem, köszi.:))
De az oldaláról ami lefolyik az a sütőtérbe megy. Az ajtó üvegről befolyna a résbe.
Értem, de hát az oldaláról is lefolyik. Mindegy, ha kivehető, kiveszem, bár nem most lesz az ideje. D
Az enyémek kivehetőek. Így a legegyszerűbb, nem folyik be a trutyi a sütőbe
Kiszereled? Jó tudni, én képes lettem volna úgy befújni.
Igen, a sütőm üvegjeit kiszerelem, van 3 belőle, beállítom a kádba és úgy fújom le.
Még annyit; az üvegére is lehet fújni?
Jövőre én is kipróbálom, de talán először egy tepsin.
Köszönöm a sok választ. Van Well Done szerem, de nem mertem rajtahagyni sokáig, mert elméletileg pár perc után már le kell törölni. Meg féltem, h korrózió hatású lesz. Nagyon erős az a hideg zsíroldó. Azt hiszem kísérletezni fogok, aztán meglàtjuk.
Hát gumikesztyű nélkül nem is szabad nekiállni, mert olyan lesz a kezed, mint a vizihulláé. :) Mellesleg mérgező.
En csak azert varok vele masnapig, mert igy a leghatekonyabb - nem kell surolni sem. Azonnal oldja a "friss" dolgokat- meg igy nem varok vele, hanem kialszom magam mig a szer dolgozik.
A gumikesztyu tenyleg fontos, illetve hogy szelloztess utana, maro szaga van :(
Bio megoldaskent probaltam ki es hasonloan jol mukodott a Rossmannban kaphato almawin narancsolaj (azt hiszem koncentratum) negy ezer korul van az egy liter, de evekig eleg.
A tuti zsíroldó a Tesco saját márkás zsíroldója. (Nem reklám!) Nem kell vele várni másnapig, pár perc és mindent visz. Ajtóra nem szabad fújni, mert a festéket is leviszi. Nekem is van légkeveréses sütőm, csodát tesz vele.
Hello.csatlakozom az elottem szólókhoz. Annyi hogy mindenképp gumikesztyuben takarits azzal a szerrel mert az emberi bornek viszont nem annyira barátja.
Fára nem szabad fújni, mert megmarja. (Sajnos ez is tapasztalat)
Nem árt, pedig rohadt erős szer. Az odaégett zsírral csodákra képes.
Nem árt nekik? Én úgy félek ettől a szertől; 1x egy ajtót befújtam vele, hát szörnyű lett.:(( Mondjuk azon a lakáson már nem sokat rontott, de azóta nem vettem. ennyire jó?
Én is csatlakozom ez előttem szólókhoz. Well Done
tényleg nagyon szuper. A másik jó technika még, ha szódabikarbónát vízben feloldasz, és beteszed a sütőbe, felmelegíted a sütőt pár percig, hogy párologjon bent a szódabikarbónás víz. /kb. 1/2 óra is lehet vagy ha sok rajt a maszat akkor még több/ és utána nedves szivaccsal szépen le lehet törölni.
Well Done hideg zsíroldót használok én is. Befújom, a rácsokat is, várok vele kb. 1 órát, majd kitörlöm vizes szivaccsal. Mindent leszed, olyan lesz, mint új korában. A tepsijeimet, fözőedényeimet is 2 havonta lefújkodom, mindent levisz róluk.
Amit en csinalok, este befujom jo alaposan a sutot hideg zsiroldoval (well done) reggel meg langyos vizes szivaccsal ki tudom torolni belole (az oldalarol, etetjerol is) az odaegett maradekokat. Havonta 1* megcsinalom, a suto olyan, mintha uj lenne.
A tepsit tarto racsokat is ki szoktam szerelni, ugy meg gyorsabb az egesz folyamat - igy nekem max 15 perc / honap a suto ragyogo tisztan tartasa.
Sziasztok. Konkrét segítséget szeretnék kérni. Lett nemrég egy szép csilivili tűzhelyem. Sajnos már lehet látni a sütőben pár odaégett zsírfoltot, amit próbáltam leszedni, sikertelenül. (Úgy tudom fémből van a sütőrész.) Volt kemény zsíroldó, CIF, direkt sütő tisztító a porondon. Vagy vegyek a márkához kifejezetten ajánlott sütő tisztítót? Tudna valaki kifejezett módszert, tisztítószert ajánlani? Nagyon dühít, hogy bár isteni masina de tisztítani nem lehet. Köszönöm
További ajánlott fórumok: