Legjobb könyv, amit valaha olvastál? (beszélgetés)
Az örök kedvenc-ha romantika:)) Büszkeség és Balítélet
Wilbur Smith-majdnem összes,ha kaland és izgalom:))
Szabó Magda:Abigél , és hát ,,,,,,,,Tüskevár:)))Aranyember,,,,ha magyarok:)))
Fábián Janka Szilvási LajoS - minden
Berkesi András - nagy része
Jókaitól szinte minden
a legjobb. F Janka Eamma trilógia és
Jókai Szeretve mind a vérpadig
Karinthy Frigyestől - minden.
Füst Milántól - minden.
Németh Lászlótól - minden.
Tolsztojtól, Dosztojevszkijtől, Thomas Manntól - minden.
Asimovtól az Alapítvány.
Időnként újraolvasom, de van, hogy hangoskönyvként hallgatom.
Én, ha beteg vagyok, akkor Nevil Shute: Az örökség c. könyvét olvasom újra.
És szinte évente elolvasom Móricz: A boldog ember c. könyvét.
Az lehet, habár vagyunk páran, akik nem pont a magyar (vagy egyéb) romantikát kedveljük az irodalomban.
Ezzel szépen írtam körül, hogy nincs a könyveim között Jókai, és ez nem véletlen... (és persze ez is körülírás, de nem akarok senkit megbántani.)
Nekem sem jött be egy írása sem.
King az igazi!
Kifogtok nevetni,de ha fekvésre vagyok kárhoztatva, valami miatt, mindíg ezt olvasom.
Tótfalusi András, Operamesék című könyve, az Odüsszeusztól a Rigolttóig rengeteg opera van benne,prózában leírva.
Sok van, de ezt olvasom a leggyakrabban újra:
Larry McMurtry Árva Galamb
Hülye telefon...
Szóval írt egy verset is.
Azt hiszem a Nem jön a szememre álom című könyvben van de nem biztos.
Tokmindegy mindegy mit ir. Szerintem ha verseskotetet irna azt is elolvasnam. :D
Egyebkent eszembe jutott meg egy-ket regeny ami meg a kedvencekbe menne, egyik a Katedralis, Ken Follettol, masik meg Anna B. Ragde csaladregenye. Fu, az nagyon jo! Megkene szerezni valahonnan, mert en sajna csak kolcsonbe kaptam.
Joyland inkább krimi.
Újjászületés.... Na abban minden van. Szépirodalom az eleje tipikus King a közepe és horror a vége.
Meg az összes Balzac ..
És mindig eszembe jut valami.
Aki évtizedek óta rendszeresen olvas, az nem tud legjobbat választani.
A komolyabbak kozul Victor Hugo: Nyomorultak (az elso 100 oldalt leszamitva), meg Jokai Aranyembere
A komolytalanabbak kozul (nem szepirodalom legalabb is) nagyon bejott Anna Gavaldától az Egyutt lehetnenk (a boritoja is tokre bejon). Ja meg Stephen King osszes. 😀Legutobb a Joyland-et olvastam tole. Nagyon tetszett. De emlithetnem a magyarok kozul Grecso Krisztiant is, mert o is nagy szerelem. Szoval vannak egy paran. 😀