Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Lecsós malac tarhonyával recept

Lecsós malac tarhonyával recept

A Lecsós malac tarhonyával hozzávalói:
80 dkg sovány malaclapocka,
3 evőkanál olaj,
25 dkg tarhonya,
3 dkg füstölt szalonna,
4-5 db húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípős), 2 paradicsom,
1 fej hagyma,
1 dl zsírszegény tejföl,
1 csapott evőkanál Vegeta,
só,
őrölt bors,
paprika,
fél mokkáskanál grillfűszer.


A Lecsós malac tarhonyával elkészítési módja:
A malac húst kockákra vágom. Ha a bőre alatt zsír van, azt kivágom és kiolvasztom, ha nincs akkor pedig olajon aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Rászórom a paprikát, beleteszem a húst, a sót és a grillfűszert. Mindig kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom. Beleteszem a feldaramolt zöldpaprikát és a kockákra vágott paradicsomot, együtt megpuhítom, majd beleforralom a tejfölt. A szalonnát apró kockákra vágom, kiolvasztom és a pörcöt is benne hagyva megpirítom a tarhonyát, forró vízzel felengedem, Vegetával ízesítem és puhára párolom. Egy tűzálló edény aljára terítem a tarhonyát, erre a malachúskeverék felét, majd ismét harmadnyi tarhonyát, malachúst és a maradék tarhonyát. A maradék lével megöntözöm, majd a sütőben jól átforrósítom.


Kategória: Húsételek receptjei


A lecsós malac tarhonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook