Léböjt (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Léböjt
Sziasztok
Szeretnek neki állni egy 5 napos kuranak. 2 napja vezetem ra a szervezetem, csak alma, viz, narancs, ceklale, leves (tészta nelkul) joghurt. De ma veletlenul megettem egy cikk pizzát. Ez baj? Kezdhetem előről? Sajna megfeledkeztem rola.
Sziasztok!
Probalatok mar a lebojtkurat? Eddig csak jot olvastam rola. Esetleg akinek van tapasztalata es megosztana velunk az jo lenne..
Az igazi lé diéta igen is fogyszat mivel nincs kalória.
De vigyázni kell, semmi olyan gyümölcslé nem jó amibe cukor van.
Legjobb a zöldségeket megfőzzük a családnak,
és csak a levét isszuk meg.
Vagy bármilyen zöldségnek kicentrifugáljuk és a levét isszuk.
De akinek az epéjével problmája van nem ihat ilyeneket.
Paul C. Bragg, Patricia Bragg - A böjt csodája
Ezen az oldalon megtaláljátok......
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Szia, ha igazi léböjt, akkor se tejet se kávét.
(De az sem biztos, hogy "szükséged van rá".)
ha iszol mégis, nevezd másnak a "léböjtödet".
De sok sikert hozzá mindenesetre. hány naposra tervezed?
Hali!
Ha van itt még vki!
Lébőjt alatt lehet inni tejes kávét?? Oké, hogy méregtelenítés, de szükségem van rá!
én most tartok a 6. napon, bio gyümölcs- és zöldségleveket higitottam magamnak, igy napi kb 4 litert ittam. Aki nem próbálta, nem tudja, milyen, és mivel a természetes az evés és az ivás, igy sokat kétkedve fogadják, ha valamelyik kimarad.
A LÉBÖJT CÉLJA SOHA NEM A FOGYÁS, HANEM A TISZTITÁS!!!!!
Matykó68: Gyerenél nem hiszem, hogy okos dolog lenne megcsinálni, mert fejlődésben van a szervezete. Ha túlsúlya van, akkor érdemesebb lenne az étrendjét és a napi mozgását megváltoztatni. Hidd el, hogy nagy súlyfeleslegnél hamar lesz változás, amit érezni és látni is lehet, igy ez inspirálhatja, hogy folytassa. Az ő szervezetében még nincs talán annyi méreganyag (bár ma már ki tudja), hogy egy ilyen böjtre lenne szüksége. Gyerekeknél jobb a természetes út. Ha gondolod, privátban tudok neked ajánlani dietetikust, aki segit az étkezés részében, bár jómagam is szivesen adok tanácsot (tapasztalatból, soha nem tanultam ilyen dolgokat).
Szia!
Szerintem érdemes a háziorvos véleményét kérni.
Nagy melegben nem csoda, hogy inkább inni kíván az ember (már, ahol nagy meleg van :S), csak igyon 100% gyümölcs- és zöldségleveket is hígítva.
Sziasztok
Érdekelne, hogy ez gyerekeknél mennyire káros? vagy épp jót tenne? mert van egy 15 éves fiam és nagyonnagy súlyfelesleggel kűzd... 172 cm és kb 110 kg. ő erre keres megoldást de gyors kell mert szeptembertől szakmunkásképzőbe fog járni, és bírnia kell a terhelést. az lenne a kérdésem h. mennyire lehet ezt gyerekeknél alkalmazni, és hogy mennyi idő alatt mennyi súlyfeleslegtől lehet megszabadulni, és mennyire tartható ez a súly.Egyszer már megpróbálta 2 napon át csak pickwik borsmenta és pickwik zöldteát ivott de féltem hogy nagy baja lessz így leállítottam.
Válaszokat előre is köszi
háát nem tudom ki hogy van ezekkel a böjtökkel, de 2-3 hétig leveken élni...nem hiszem h egészséges..max ha összeesel...és ez a végcél..
én is próbáltam..kimondottan a méregtelenítés miatt...háááát nekem nem igazán változott a közérzetem..maradok az ételcsoportosításnál /testkontroll/...nem súly!!!
Üdv
Mindenkinek
Sziasztok!
Én is elkezdem a Neera-s kúrát, mert a bátyám is csinálta 10 napig, biciklizett mellette, és utána se evett sokat és egy hónap alatt 30 kilót fogyott!!A nővérem is fogyott tőle és a barinője is. Remélem rajtam is segít:)
Sziasztok, én mától kezdtem a léböjtöt, a vízen és a teákon kívül frissen préselt levekkel (ma alma-szőlő lesz), zöldségleves levével.
A glaubersós hashajtáson már túl vagyok.
Célom a belső tisztítás, energiával való feltöltődés. Eddig tavaly volt egy két hetesem, meg kétszer egy-egy hetesem.
Sziasztok!
Van valaki aki mostanában léböjtöt tart? Én nekem még hátravan 1 nap a juharszirupos kúrából, de azt még léböjttel szeretném folytatni. Már úgy várom, hogy valami jó nyers leveket igyak :)
szia!
én a léböjtöket úgy zsoktam, hogy izesitettlen gyóg- és tisztóteákat, bubimentes ásványvizet iszom + frissen facsart narancsot, grapefriut levet, de csak a levét, a rostot semmiképp (pedig fáj érte a szivem). Minden nap napi 2x iszom kb fél-fél liter zöldséglevet. Ezt úgy készitem el, hogy a szétfőtt zöldséget leturmixolom a saját levébe, majd szűk lyukú szűrőn átpréselem, hoyg tényleg csak a leve maradjon, a darabkékat kidobom. Fűszert nem igazán tettem bele régen, de annyira édes volt nekem az ize, hogy ölendeztem tőle. Igy a tudat, hogy van bene fél csipet fűszer (általában 2-3 literben), segit, és meg birom inni. Szoktam tenni bele répát, hagymát, fokhagymát, krumplit, karalábét, zellergumót, paradicsomot, és még másféle zöldségeket is. Hüvelyeseket kerülöm. Azzal a levessel könnyebb, ami higabb, épp ezért én inkább a paradicsomosat iszom ilyenkor, bár 2.3 naponta iszok a kevésbé paradicsomosból is. Úgy gondolom, hogy a zöldségekben lévő anyagok is kellenek a léböjthöz. Nálam általában 10-15 nap, ahogy épp birom. És mindenhol azt olvasom, hogy ilyenkor szbadságra érdemes menni, meg nyugi kell hozzá, stb. nekem akko rmegy jobban, ha dolgozom közben. Oké, érzem, hoyg fáadtabb vagyok a kúra alatt, de legalább nem ezzel foglalkozom, és lekötöm mással a figyelmem. A legnehezebb számomra ebben az izvilág hiánya...
Nos, az én léböjtömhöz kell a zöldséglé, anélkül fának az izmaim és iszonyű fáradt vagyok. Egyébként 2 napja szűkül már a gyomrom, most szombaton (3-án) kezdek el egy hosszabbra tervezett léböjtöt. remélem, lesz elég kitartásom. :)