Joe Cross féle léböjt tapasztalatok (beszélgetés)
Szia kedves Andy44! :) Hogy áll a léböjtöd?
Mivel írtad,hogy ez már nem az első kúrád így érdekelne,hogy most mik a tapasztalataid és van e különbség az előzőhöz képest? :)
Nagyon gondolkodom,hogy kipróbálom én is.:)
Köszönöm válaszod és további sok sikert ;)
Ismerem a növényi fehérjéket :) A harmadik hozzászólásomban említettem is :) Nos.. valaki kíváncsi?
Hogy tapasztalatról is írjak: egy életre megutáltam a zellerszálat :))) de 28 napig csináltam és teljesen átalakította a zöldségekkel kapcsolatos viszonyomat: pozitívan. Azóta imádom őket minden formában, emiatt kezdtünk saját bio zöldségeket termeszteni magunknak.
Joe Cross már ajánlja a növényi fehérjepor fogyasztását, ennek még olvass utána, sok sikert!
Szia! Joe Cross Facebook csoportjában olvastál már?
Egyből felszívódik és nem kell emésztenie a gyomornak. A szükséges kalóriát elveszi a szervezet a zsírból. Azért nem vittem túlzásba a tornát.
Akkor az már nem léböjt.Mert pont az a lényeg,hogy semmi szilárdat ne vigyünk be a szervezetbe amit a gyomornak emésztenie kell.És onnantól mikor rágni kezdünk már beindul az emésztés.
Áprilisban fejeztem be az első kúrát.Sok zöldséget iktattam be az étrendembe (elhagyva teljesen a fehér lisztet,cukrot tésztákat...) és némi mozgást is.Kerékpár,torna stb..... Nem híztam ezalatt a félév alatt. Igaz nekem csak súlytartásra volt elég mert nem is fogytam.Ezért kezdek egy újabb 60 napot és már legalább tudom,hogy kell megtartani az eredményt.
Na az meg a másik.
Amúgy pont a napokban olvastam, hogy hirtelen gyors fogyás okozhat bélcsavarodást is, aztán lehet menni a műtőbe 😱
Ismerek olyat aki 6 hétig csinálta, 23 kg-ot fogyott. Persze utána visszahízta duplán.
Amint írtam is én már idén egyszer megcsináltam.A léböjt előtt és utána is volt egy-egy vérvételem. Utána egy csillagom sem volt.Szóval nem veszélyes.
Pont ezt akartam volna írni. A fogak! Rágás hiányában probléma lesz vele. Ismerősöm évek óta benne van a témában, és a léböjt alatt is eszik csonthéjasokat és jól kiszáradt füstölt sonkát, amit úgy rág mint ha rágó lenne.
Én nem vágnék bele, de hajrá annak aki igen.
Szerintem is veszélyes!
60 nap alatt hús, túró, sajt, tojás, joghurt + zöldségekkel bőven lehet fogyni 14 kilót!
Csak nem szabad csalni.
És fogínygyulladásotok se lesz rágás hiányában 😯
Én szerintem ez veszélyes. Főleg 60 napon át.
Egyébként ami nagyon inspirált, ez a film :
[link]
Szia Manka. A zöldségekben benne van minden mikro és makro tápanyag amire a szervezetnek szüksége van. A brokkoli például telis-tele van fehérjével.És minden "zöld " zöldség a barátunk. Pl: brokkoli,káposzta,szárzeller,uborka,cukkini,stb.. Én egy évet hezitáltam mire belevágtam. Azóta és persze előtte is kipróbáltam sokféle diétát... de nem használt semmi. Ezért döntöttem úgy,hogy ismét a jól bevált módszerhez folyamodok . természetesen tornázni is kell,hogy a szervezet ne az izmokat eméssze fel...üzenet neki,hogy szükség van az izmokra. :) De ha nagyon fél valaki akkor a zöldséglébe lehet rakni növényi fehérjeport pl... :)
Szia.
6 éve én is átestem a műtéten, ugyanezen ok miatt.
Nagyon sokat híztam utána. Mozgással, diétákkal 6-8 kilót sikerül leadni aztán szép lassan visszajön.
Léböjtöt nem próbáltam, nekem is ijesztően hangzik a 60 nap, de kíváncsi vagyok.
Ha ilyen sokáig nem történik fehérjebevitel hogyan lehet megakadályozni az izomvesztést? Nem veszélyes?
Milyen zöldséglevet iszol?
Van centrifugám csak még nem használtam 😁
Abból áll a léböjt,hogy a zöldségek préselt levét iszod.Egy litert elosztva egy napra. Plusz víz.Sok-sok víz.Az első pár nap rossz mert éhes vagy. :) De aztán olyan sok energiád lesz,hogy egész nap pörögsz...jó kedvű leszel... Mi az ijesztő neked a léböjtben? Kérdezz,segítek :)
Én is akarok 14 kilót fogyni. De ez a léböjtölés ijesztő.
Nagy ölelés!
Sziasztok! Andy vagyok 44 éves. Idén januárban kezdtem el egy 60 napos léböjtöt aminek következtében 14 kilót fogytam könnyen,örömmel,fitten. Most október 1-én elkezdtem egy újabb 60 napos léböjtöt mert még mindig van rajtam 14 kiló felesleg.Ha leadom akkor 60 kiló leszek,ami mindig is voltam kb 4 évvel ezelőttig mikor kivették a méhemet rosszindulatú daganat miatt. Aztán pajzsmirigy alultermelsét diagnoztizáltak.Szóval ....küzdök. És szeretnék barátokat találni magam mellé akikkel együtt küzdünk,tapasztalatot megosztunk.. :) Akit érdekel a léböjt írjon bizalommal.Segítek.Csináljuk együtt. Nagy ölelés!!
További ajánlott fórumok: