Le lehet a mondani a tgyas, gyed, gyes-ről, hogy helyette továbbra is az ápolási segélyt kapjam? (tudásbázis kérdés)
mi az a csp?
Köszönöm az eddigi válaszokat.Sajna ilyen helyzetben vagyok,de ezt mindenki megérti aki babát vár,vagy van neki ,hogy minden forint számít,és keresni kell mindig a legjobb megoldásokat.Sajnos a neten már annyi oldalt végig néztem ,de erre az összetett kérdésere nem találtam még választ.Hátha itt tud valaki segíteni:)
Azért írtam hogy a GYES kb 26ezer. Én is azt kapom...
Az a lényeg, hogy a lehető legjobbat tudja a fórumindító kihozni a dologból. Egy kisbaba nem olcsó mulatság, már csak ha a havi pelenka adagot nézzük...
Az ápolási segély összege ebben az évben 29.500-38.000 ft között van attól függően milyen beteget gondoz.
A csp-t emellett is megigényelheti.
A gyesből vonnak nyugdíjjárulékot, így kézbe 25.650ft kap.
Most már értem.
2fajta segélyt nem hiszem, hogy igényelhetsz.
Szerintem hívd fel az Államkincstárat és telefonon érdeklődj utána, az a biztos.
Ezt nem igazán értem.
A TGYÁS, GYED és GYES-t le lehet mondani, de én biztosra veszem, hogy a TGYÁS és GYED de még a GYES összege is több mint az ápolási segély. Ha jól tudom az ápolási segély havi 18ezer forint.
Miért akarod lemondani a TGYÁS-t???
További ajánlott fórumok:
- Ki érti az új gáz-villany diktálást? Én továbbra sem... (=rezsicsökkentés-növelés)
- Hétfőtől nem kell maszk, te hordod majd továbbra is?
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Még egy kis aszpartam, illetve mit fogyasszunk helyette?
- Otthon szoktad mondani, hogy mit kérsz szülinapodra, , és mit szoktál kaptál helyette?
- Meg tudná mondani valaki, hogy 2 lapzselatint mennyi porzselatin helyettesít?