Lázgörcs (beszélgetős fórum)
Az én kislányomnak is volt már sajnos kétszer lázgörcse.Először a 2. szülinapja előtt 2 héttel, akkor 40.9-re ugrott fel a láza.Vírusos torokgyulladása volt.Másodszor rá 5 hónapra, novemberben, akkor 38.6 volt a láza.Kéz-láb -száj vírust kapott el :-( Mindkétszer kórházban voltunk .Másodszor már felkészültebbek voltunk, volt Diazepán itthon.Egyébként meg erre nem lehet felkészülni :-( Természetesen mi is rettegünk már a hőemelkedésnél is és alig várjuk, hogy kinőlje.Gyerekkoromban nekem is volt egy alkalommal görcsöm, de akkor már 4 éves múltam.Nálam nem ismétlődött, nagyon bíztam benne hogy Fanninál sem fog...sajnos nem így lett.
Az én gyermekemnek is volt lázgörcse. Csak akkor, illetve azután, ha paracetamol tartalmú lázcsillapítót kapott. (Vény nélkül kapható, paracetamol-tartalmú lázcsillapítók: Coldrex, Panadol, Béres Febrilin, Efferalgan, Neo Citran.)
Ez nem véletlen, h mindig csak azután.
Nektek van ilyen megfigyelésetek, vagy gyanutok?
Nálunk mindkét alkalommal a görcs(ök) után elkezdtek sorban kibújni a fogai, és hirtelen csomó új dolgot tudott, mintha egy ilyen fejlődési ugrása lenne. Érdekes, hogy mindkétszer ugyanez történt, pedig nem hiszem, hogy lehetne összefüggés. Tapasztalt esetleg valaki hasonlót?
Köszi a válaszokat!
Az én kisfiam most lesz 15 hónapos. Az első lázgörcse 9 hónapos korában volt, mentőt hívtunk, kórházban voltunk megfigyelésen. A második görcse most volt másfél hete, adtam neki a diasepamot, és megint mentőt hívtam, majd megfigyelésen voltunk újra kórházban, de most 24 órán belül lett egy újabb görcse, amire szintén diasepamot kapott. Mindkét alkalommal csináltak EEG-t. Egyiknél se volt magas láza, illetve a görcs előtt egyáltalán nem volt semmi tünete, így kezdődött a betegség, mindkét alkalommal vírusos torok. Nálunk nem volt a családban még ilyen.
Nálunk is volt, 11 hónaposan, az egyik lányomnál, 37,8-nal. Sajnos komplikált lett, a mentőben jobban volt, de a kórházban újra görcsöt, pedig már nem volt hőemelkedése. Ott 40 percig nem múlt el, diazepamot is kapott pedig. Rohammentő, Beteshda intenzív, h fel legyenek készülve a lelegeztetesre... :/ Szerencsére nem kellett végül, kiutottek vmi vénás szerrel, másnap már sima osztályon volt. Azota volt kis hőemelkedése, amit azonnal csillapítottam, nem görcsölt. Az elsőnél pont kivettem a fürdővízből, es egy baratnom lágya is fürdés után lett lázgörcsös, szóval nekünk azóta nincs fürdés, ha bármelyikük lázas/hoemelkedéses volt aznap. Lehet, h semmi összefüggés, de en nem kockázatom.
Nekünk azt tanácsolták hogy már hőemelkedésnél lázcsillapítás ill. Kaptunk egy Diazepam nevű végbèloldatot amit görcs esetén adtunk be, de így is annyira parás volt a helyzet, hogy inkább mentőt hívtunk igaz addig már a gyerek is álltalában magához tért de még elég kába volt.
Három gyerekem közül kettőnek volt lázgörcse több alkalommal is.1 fiú, 1 lány.
Minden alkalommal kórház lett a vége mivel mentőt hívtunk és megfigyelés 3 nap. Közben kivizsgálàsokat csináltak és ha láztalan volt elengedtek. A családban mindkét oldalról megvolt a hajlam. Apuka is gyerekkorában nekem pl. unokatestvérem gyerekei is kaptak párszor.
Senkinek sem kívánom.
Basszus. Pedig én azt hittem, hogy ha valaki hajlamos rá, akkor az első láznál kijön. Vagy akkor volt először lázas? A fiam 6 hónapos és múlt héten 4 napig 39-40 fokos lázzal kórházbsn voltunk. Nem volt lázgörcse és tökre megnyugodtam, hogy akkor nem hajlomos rá.
És voltatok kórházban? Hányszor görcsölt be? Utána mindig kórházba kellett menni?
Köszi!
Az én fiam 1 éves korától 4 éves koráig már 37.8-nál begörcsölt. Szerencsére kinőtte.
Szeretnénk olyan anyukákkal beszélgetni, akiknek gyermeke már átesett lázgörcsön.