Latin nyelv tanulásához milyen könyvet ajánlanátok? (tudásbázis kérdés)
Miért ne: mert nem egy könnyű nyelv és még annyi előnyöd sincs, hogy élőben gyakorolj... Jobban mondva, nekem nehéz volt a számomra szükséges, minimális szintet elsajátítani. A minimális alatt nem szavak/szakkifejezések megtanulását értem.
A miért igenre a nem igazán tudom kicsit gyenge válasz.
Szia! Én klasszika-filológia szakos vagyok, tehát kötelezően tanulok latinul. Nekem Nagy-Kovács-Péter: Latin nyelvtan középiskolák számára című könyve nagyon tetszik. Ebben nincsenek feladatok, csak a nyelvtan. (Amúgy egyetemen kötelező ez a könyv). Ezen kívül van még olyan könyvem, hogy Latin kisokos - Nyelvtani összefoglaló, az is nagyon jó, ráadásul elfér a zsebben. Amiben feladatok is vannak, az a következő: Ferenczi Attila - Monostori Martina: Latin nyelvkönyv.
Latin szótárból nem a Tegyey féle szótárt ajánlom, abban nagyon kevés (viszonylag) szó van.
Esetleg morfológiai elemzőnek ajánlom még:
Meg szeretnék tanulni latinul, milye könyvet ajánlanátok hozzá, amilyen jól levannak írva a dolgok, sok feladat van stb. A Latin nyelvkönyv - /Tanuljunk nyelveket!/
Nagy Ferenc, Waczulik Margit, Banó István jó lehet?
További ajánlott fórumok:
- Német nyelv tanulása nulláról, egyedül - miből? Jó könyvet, linket ki tud?
- Tudnátok nekem ajánlani angol könyvet, amiből megtanulható a teljes nyelvtan és nem túl száraz?
- Ki, milyen könyvet, hanganyagot, online feladatokat használ az angol tanulásához?
- Tud valaki valami jó angol nyelvtan könyvet?
- Ha bemegyek egy könyves boltba, melyik német nyelv könyvet ajánlod nekem? Tanultam már németül, de most szeretnék egyedül újra tanulni.
- Milyen felnőttnek szóló, német nyelvvizsgára felkészítő tankönyvet ajánlanátok?