Laparoszkópia hasi műtét után?! (tudásbázis)
A lombik életre-halálra fórumon szoktunk erről beszélgetni!Ott ha megkérdezed,biztos lesz aki válaszol!
Mi szól ellene?
Értem, végül is az jó, hogy még mindenképpen ott van a lombik egy lehetőségenk.
Nekünk meg még van fagyasztott babánk, csak nem tudom mi csináljunk! Legalább annyi minden szól mellette, mint amennyi ellene. De jó lenne egy kistesó!
Az én kiírt témámra sem jelentkezett senki!
Mondjuk nem minden napos dolog.
Lombik elött volt a műtétem.
Sajnos mostmár úgy tudom, hogy van várólista, vagyis meg van határozva a dokiknak, hogy egy hónapban hány beültetést csinálhatnak. Az én dokim meg elég népszerű, így sokan várnak rá.
Engem a nyírőben műtöttek.
Az a lényeg, hogy szipatikus legyen.
Reméljök nem kell a nagymütét. Ha ez megnyugtat én 120 kg voltam amikor a laparascopos mütétem volt, pislogott is az orvos rendesen.
Az a lényeg, hogy karácsonykor otthon legyél a családdal, a többi meg nem számít! Attól még szép lesz, max nem lesz 10 fogásos kaja, mert általában ugye ilyenkor túlzásokba esik az ember.
Mármint milyen rosszabra, hogy esetleg nagyobbat kell vágni nálad is, vagy akkor nem laparascopia lesz?
Biztos rendben lesz minden.
Ha kell egy kis biztatás nyugodtan írj!:-)
Mikor műtenek?
Szia!
Nekem is két hasi műtét után volt egy laparoscopiam! Ne izgulj, nem lesz semmi gond, a dokinak az a dolga, hogy figyelmeztessen dolgokra, de nem kell mindet készpénznek venni.
Nekem rengeteg összenövésem volt az előző mütétek miatt, amit már a másodiknál is nehezen tudta oldani. A laparascopiánál is nehezen érték el a célt de végül sikerült, csak kicsit nagyobbat kellett vágni (1-2 cm-el) mint normálisan.
Szóval nyugi, nem lesz semmi gond! :-)
Sokkal könnyebben fogsz mozogni, mint a hagyományos mütétek után, jóval rövidebb a lábadozás.
További ajánlott fórumok:
- Ha hasi műtét (nem laparoszkópia) során távolítják el a méhet, meddig nem szabad felkelni?
- Mi a menete az epekő eltávolításának endoszkóppal az epeútból, laparoszkóppal, műtéttel?
- A laparoszkópiás nőgyógyászati műtéteknél mindig tesznek be hólyagkatétert?
- Mire számítsak a laparoszkópiás műtétnél?
- A laparoszkópos műtét után kb. 5 nappal érheti víz a sebet?
- Mikor kezdhetek edzeni laparoszkópiás műtét után?