Lányomat nem tudom elvinni az oviba mert annyira hisztizik, mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok.
Már szerencsére minden megváltozott.
Szereti az ovit,nincs sírás.Nagyon örülök ennek.2 hónap kellett hozzá.
Biztos jó óvónő vagy :) Olyan sok hasznos tanácsot adsz amit köszönök !!! Ha bármikor van kérdésem az ovival kapcsolatban, írhatok ugye?
Majd megírom milyen volt a dió szedés.
Ja,és programok mindig vannak,csak van,amikor kicsit izgibb,mert mondjuk sétával jár.Nem sokára jön a miku,a karácsony,jó lesz!!!
Én óvónőként imádtam ezt az időszakot.:-)
igen!
De vigyázz,mert az oviban meg azt játsza el,ami otthon történik vele!Sok szülő nem is tudja,h az óvónő mi mindent tud...:-)))
A lényeg,h ő így dolgozza fel a történteket.
Ha azt látod,h kiabál a babáival,vagy akivel az ovis játékot játsza,akkor valszeg kiabál az óvónéni,stb.
ugyanazt játsza el ami történik vele
ugyanazt játsza el ami történik vele? na majd figyelek.holnap dió szedésre mennek.jó hogy vannak már programok,így legalább jobban várja.
,
Ügyes vagy!:-)
Az ovis játék szuper,mert így kijátsza magából az élményeit,esetleges bánatát.És ha figyelsz,sok mindent megtudhatsz,h mi történt vele.Ugyanazt fogja eljátszani.:-)
Sziasztok.
Egész jól haladunk. A mult hét jól telt,csak pénteken pityergett az úton, meg ma reggel is sírt, de már közel sem olyan hiszti mint az elején volt.Szépen felveszi a ruháját reggel, csak akkor kezd el sirdogálni amikor indulunk.
Ovónéni azt mondja hogy bent már egyátalán nem sír,szépen játszik stb...Itthon is mesél sokat, sőt ovodásat játszunk mindig mert azt akarja.Szóval szereti :)
Ügyes vagy!Csak így tovább!:-)
Bár nem értem az óvónénit (ennyire lehetne rugalmas).De,ha nem megy másként,vidd csak be pizsibe és majd átöltözteted az öltözőben,hidd el,nem akar majd bemenni pizsibe.
Sziasztok.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.Van egy pár ötlet amit biztosan megpróbálok majd.
Ma fél 11-re tudtam bevinni a lányomat az oviba.Azt mondta az ovónő hogy nagyon jó hogy vittem.Mondtam a pizsamás dolgot, de azt mondta hogy pizsiben azért mégse vigyem.fÉL 1-re mentem érte és teli volt élménnyel, még így is.Szóval oviban szetet lenni csak elindulni nem.Már előre félek mi lesz holnap reggel. :(
Egyébként 3,5 éves a lányom, és pont itt az idő hogy közösségbe legyen mert unatkozott itthon.Nem találta már fel magát.Én csak jót akarok neki, és tudom hogy szeret ott lenni.Csak az elindulás itthonról...az a nehéz.
amikor még bölcsibe jártunk, már ott bántotta a többieket, amit építettek szétrombolta, nekik ment ütötte a kicsiket, pedig a srác sem nagy.csúnyán beszéllt.
és ezt a fiam mind mid elmondta meg amikor a bölcsibe voltunk beszokóba láttam is.csak akkor nem egy csoportban voltunk. most sajna igen.bár a szülei sem sokat foglalkoznak a gyerekkel. ez az eredménye. az én fiam mindíg is konfliktukerülő volt. és ma is az. mindemellett egy kis akarnok, de ez más.
de direktben nem grjeszti az indulatokat, nem bánt senkit.
Hát valahol elsiklottál az előző hozzászólásaim felett. Olvass utána!
Amikor már beszoktak, nem gond az ilyen. Nem telefonálok a munkahelyemre, hanem nem minden nap dolgozom. Ha tél volt és -10 fok, és mondjuk csak kedden kellett mennem, akkor szombattól-hétfőig mienk volt a világ. :) Nem ígérek, ha nem tudom betartani. Nagycsoportban sem volt ez probléma, mert az óvónők is azt támogatják, hogy iskola előtt még minden kisgyerek kiélvezhesse a szülei szeretetét, a nagyfiamat feltöltötték ezek a napok lelkileg!!! Azóta már sokadikba jár :), esze ágában sincs itthon maradni, nem beteg, nem hiányzik. De egy napja van, amikor délben elhozom és együtt töltjük a délutánt. Az ovis sem kezde 1-én az ovit, itthon volt, vagy rokonoknál és élvezte. Tegnap is elhoztam délben csak Őt, ma gond nélkül maradt, tudja majd anya mondja mikor lehet. HA megint szakadő eső lesz, vagy fagy, 20 centis hó, inkább elviszem szánkózni a dombra, nem megy pár napig, hanem élvezhetjük egymás társaságát. A kicsi még kicsi, neki kellenek a szabáylok, sőt RAGAGSZKODIK hozzá. Sokat volt velem, már bölcsis, de Neki is kell csak anyával töltött idő. Én irányítok, nem Ők, de választási lehetőséged adok nekik. :) Mint írtam, elvittem én pizsamában is a gyereket, választhatott, hogy vagy ruhában, vagy pizsiben. :) CSAK egyszer játszotta el!
SZERESSÉTEK A GYEREKEITEKET!!!
Én inkább azt hiszem, hogy mindennek megvan a maga ideje:) ha még nem jött el, az erőltetéssel több kárt okozol, mint a betöréssel, rendszerbe szoktatással. A szülő a főnök, de a gyerek akaratát is figyelembe kell venni, ha mindig elnyomod, csatázol vele a fontos kérdésekben akkor engedelmes lesz, de nem tudja majd a saját érdekeit érvényesíteni.
Különben azt hiszem, nagyon elmentünk a témától, a kérdező kislánya lehet tényleg csak hisztizik és az oviérett már.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan bünteted a gyermekedet? Mit csinálsz, ha hisztizik?
- Segítség! Hisztizik a gyerek, mit csináljak?
- Más gyereke is hisztizik, ha nem értitek meg, amit mutogatni akar?
- Kisfiam 1 éves, rettenetesen akaratos, gyakran hisztizik. Normális ez a viselkedés az ő korában, vagy valamit elrontottam?
- Normális az, ha egy hároméves NAPONTA nagyon intenzíven hisztizik? :-(
- Mit Tegyünk ha hisztizik a gyerek?