Mit Tegyünk ha hisztizik a gyerek? (beszélgetős fórum)
A hisztinek többféle változata van.
Lili lányom két éves korában azért hisztizett, mert nem tudta kifejezni magát (kicsi volt a szókincse), begurult és tombolt. Szerencsére pár hónap alatt kinőtte.
A huga másfél éves korától szintén hisztis, de ő védekezésként használja a nagyobb ellen. Sajnos nála még mindig tart. Ki kell tapasztalni, mikor miért csinálja. Nálunk van, amikor az segít, ha megöleljük, néha nem kell figyelni rá.
Tegnap séta közben egy cica miatt tört ki a hiszti. Gondoltam, jót tesz, ha hagyjuk duzzogni. De nem! El kellett vontatni a macska mellől. Taktikázni kell.:)
Az én lányom, ha nagyon kiakad és hisztizik (3 lesz júliusban) sokszor fogja magát és bevonul a gyerekszobába nagy üvöltések közepette és becsapja maga után az ajtót. Ott sajnálja magát tovább. Az az egyetlen gond, hogy iszonyú sokáig képes sajnálni magát és 20 perc bömbölés után szoktam bemenni, hogy akkor lemossam az arcát vízzel vagy lehiggad magától. Nekem bevált.
Mikor a boltban cirkuszolt nekem a pénztárnál álltam már, fizettem. Lefeküdt a földre és hisztizett a lábamnál. Én fizettem, átléptem rajta és kérdeztem, hogy jön-e vagy még hisztizik egy kicsit,mert anya végzett és megyek haza. Kimentem a pulthoz szatyorba pakolni a cuccokat és a lányom szépen csendben jött utánam. :)
Ez volt az első és utolsó alkalom is,hogy megpróbálta. Gyorsan tanul. :)) Azóta nem volt ilyen gondom.
A lányom soha nem hisztizett.Viszont én annál inkább,mikor pici voltam.
Anyum egy pohár hideg vízzel oldotta meg.
Te rendben vagy? Nálunk egy rövid időszak volt, hogy "dilis" volt a fiam... elvittem nevelési tanácsadóba, ahol néhány alkalom után kiderítette a pszichológus, hogy anyuka (hm ÉN) a gáz... így aztán anyuka munkahelyet váltott, és hjéééééé, a gyerek normális lett.
Hm? Nem lehet ilyesmi gond? Nem vagy idegesebb... stresszesebb?
Egyébként a gyerek azért hisztizik (általában), mert nincs szókincse arra, hogy kifejezze mi zavarja, mi bántja.. így a mi dolgunk, hogy azt megtaláljuk. :)
Hihihi, ez de ééédes! :D
Ezt a szobába beküldős dolgot én is szoktam alkalmazni mikor már toporzékolásig fajul a hiszti! Tényleg jó módszer... :)
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyünk a felettünk lakókkal, két gyerekük van éjjel-nappal örjöngenek?
- Segítség! Hisztizik a gyerek, mit csináljak?
- Más gyereke is hisztizik, ha nem értitek meg, amit mutogatni akar?
- Mit tegyünk, ha mindig mindenkit irányítani akar a gyerek?
- Mit tegyünk haa a gyerek nem akar külön aludni?
- Mit tegyek ha csak akkor hisztizik a gyerek, ha engem (az édesanyját) látja?